pepparkaksgubbe anses vara"rasistiskt"?

haha försöker hänga med vad som händer hemma i sverige, och som vanligt är det inget vettigt alls.. detta reagerade jag rätt starkt på.
tomte, tärna, stjärngosse eller lucia, inga problem! däremot är det förbjudet att vara utklädd till pepparkaksgubbe och sjunga pepparkakssången enligt en skola. och det får heller inte bjudas på några pepparkakor i samband med luciatåget! VARFÖR? jo, för att någon kan ta illa upp, för att pepparkakslåten anses vara rasistisk. haha VA?
.
snacka om att ta det hela till en ny nivå. allt som är mörkare färgat blir väl snart bannlyst från sverige. tycker det är elakt att inte låta barnen klä ut sig till pepparkaksgubbar, de vill ju göra det för att det är roligt. en pepparkaka är inget annat än en pepparkaka, och om man nu ska jämföra pepparkakor med mörkhyade människor - varför får inte pepparkakor vara med i luciatåget? för att de är bruna? DET om något är väl rasistiskt? haha, allt blir så knäppt. sist jag läste en sådan nyhet var när de ville ta bort "kinesbilden" på kinapuffarnas påse. ska man fortsätta så här så kommer man förbjuda kalleskaviar, lakritsgodisar osv. så jäkla onödigt och tråkigt.
.
vad tycker ni om detta?
Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: