pollenallergi

så här ser jag ut just nu... helt svullen och röd, och det rinner och svider och kliar som in åt helvete. har massa olika mediciner hemma men vissa dagar är sämre än andra och idag får jag se ut så här trots att jag knaprat både allergitabletter och kört ögondroppar. av alla mina allergier (frukter, grönsaker, nötter, pälsdjur osvosvosv) så är fan pollenallergi värst!! ni som själva inte lider av det fattar inte hur jobbigt det är att knappt ens kunna öppna balkongdörren på våren för att man blir så sjuk. jag får astma så det blir tungt att andas, ögonen blir röda och svullna och kliar, näsan rinner och så brukar jag få eksem :( vet att man numera typ kan vaccinera sej eller injicera något så man inte längre reagerar på pollen eller så? är det någon utav er som gjort det eller vet mer om det? skulle ju vara drömmen att slippa detta!

IMG_0912 6Rebecca

åh, sådär har jag sett ut i typ en månad nu. Det känns som en nära-döden-upplevelse varje dag.
Min kusin har tagit spruta emot pollen. Tror man sätter den i ländryggen och den kostar ett par tusen. Den han tar får man ta varje år. Sen har jag hört att det finns tabletter, men dom måste man ta varje dag - hela året.

Linda

Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkade huuuur bra som helst för mig!! Jag brukar alltid ha enorma problem och inget hjälper, förns jag testade detta! Skadar inte att testa iafl :) kram!

Angelique

Men fy vad jobbigt :(

Marie

Fy fan jag vet känslan! Jag ser precis likadan ut just nu, det är för jävligt. Hemskt att säga men man håller sig hellre inomhus än utomhus trots att solen skiner.. Och smink är ju inte ens att tänka på, de rinner ändå bara och kletas ut. Drömmen är ju att slippa denna skit!

Jadu

Har tagit vaccin för gräs och pollen i 3 år snart och min allergi är helt borta nu, stark rekommendation!

Jk

Fy, vad jobbigt och jag förstår dig verkligen! Just detta året är det ju värre än vanligt och jag har samma besvär som du. Det kliar i ögonen, näsan rinner, man nyser konstant och känner sig allmänt svullen i hela huvudet.

Min mamma är läkare och just eftersom jag reagerat extra starkt detta år så skrev hon ut några tabletter till mig som heter Prednisolon Alternova. Det är kortisontabletter som dämpar den allergiska reaktionen. Man tar det som en kur. Alltså, fem tabletter varje morgon i fem dagar + sina vanliga allergitabletter med antihistamin. Jag har kört kuren i 3 dagar och märker redan skillnad. Alla symtom har minskat och tanken är att de efter de där 5 dagarna kommer ha en dämpande effekt så länge man fortsätter ta sina vanliga allergitabletter under pollensäsongen. Haha, jag är kanske inte grym på att förklara, men kan hittills rekommendera dem iallafall!

frida

lol du ser fett hög ut

Elin

Min kompis har tagit sånna där sprutor så pollen alergin försvinner. Det tog väll tre år och hon är snart klar. Hon hade det lika jobbigt som dig (tror jag haha) och nu känner hon inte alls av lika mycket. Tycker verkligen att du ska börja behandlingen oxå! Det är ju en hel del sprutor men men..

sara

AKUPUNKTUR!! tog bort min pollenallergi helt, och då har jag ungefär samma allergier som du har.

Hanna

Jag har samma problem och har alltid varit superallergisk. Jag gjorde ett test där 5 var så allergiskt att det var SJUKT, och jag låg på skala 75, alltså jävligt jävligt allergisk. Iomed det fick jag en remiss att innan våren får jag en ganska stor dos kortisonspruta. Det hjälper mig verkligen! Om du gör ett sånt test kan du kanske få en remiss till det. Dock är inte kortison så bra att ta för mycket av, så nu till vintern ska jag få göra en sån "vaccinering" som du pratar om.

Hoppas du hittar något som funkar, jag förstår vilket helvete det är! :/

W

jag lider verkligen med dig! är utsatt för EXAKT samma sak och jag hatar pollen mest av allt. Min syster vaccinerar sig mot pollenallergi. Man ska vaccinera sig typ en gång i månaden i tre år. Då vaccineras man i överarmen och man kan få en vääldigt stor bula som kliar skitmycket, det är typ reaktionen man får när pollen sprutas in i kroppen.

Lisa

Jag har också jobbig pollenallergi men fick en nässpray som heter dymista utskriven all allergi försvann!

Amanda

Jag har tagit mot det, samt katt. Man börjar med låg dos flera gånger i veckan, sedan ökar dosen och då mellanrummet mellan besöken. Sista året tar man bara 2 eller 3 sprutor om jag minns rätt. Man får stora bulor i armarna under en längre tid. Mina finns fortfarande kvar även fast det var cirka 5 år sedan jag tog sista. Dessa "knölar" kliar väldigt mycket, vilket har resulterat i ärrvävnad på båda överarmarna. Inte jättekul, men kanske värt det om man jämför med klådan i ögon, näsa, hals och öron.

Maria

Hej Isabelle!

Inte kul att du har besvär =( Jag har också lite matallergier så jag brukar ta tips av häftet
Hälsas Naturapotek som jag köpte för några år sedan =)

Det står att vid Pollen, allergi och astma Hjälper:
C-vitamin(Frukter som har c-vitamin i osv):kan lindra besvären(fast läste att du är allergisk mot frukter så inte för dig frukter men kanske tabletter av c-vitamin kanske fungerar också?Prova om du vill)
Perilla Örtet:hjälper mot klåda och rinnande ögon
Probiotika:kanske hjälper(prova om du vill)
Skölja näsan med en kroppstempererat saltlösning:kan lindra besvären

En luftrenare kan hjälpa ta bort besvären också mot pollen. Det finns att beställa en sån maskin från tretti.se som heter coway som astma o allergiförbundet rekommenderar. Har hört att den hjälper mycket. Vissa har fått bort hela sin besvär iallafall när dom vistas hemma. Prova om du vill =)

Krya på dig!!Hoppas det blir mycket bra igen med allt!Massa Kramar

Maria

Hej igen =)Juste det stod också att omega-3 kan hjälpa också lindra besvären, vet ej om dom menar kapslar eller riktig fisk är bättre, men prova ifall nån av dom hjälper dig. Håller tummarna för dig och er andra också. Kramis

Sara

Jag tog sprutorna i lite mer än tre år, då man sprutar in det man inte tål i kroppen. Sen får man sitta där i en halvtimme, så de ska kunna ge medicin om du skulle få allvarlig allergireaktion.
De börjar med en liten dos och sen trappar man upp till större doser. Innan besöket ska man även ta allergimedicin. Jag tyckte att det hjälpte i början, är ett-två år sen jag slutade men tycker att i år är värre än vad de var innan sprutorna. Men det kan bero att de är extremt höga halter i år också :P

Men tror de är lite olika från person till person, men jag skulle rekommendera det även om de inte hjälpte mig i år just :)

PS. Man blir oerhört trött av sprutan, kunde somna där medans halvtimmen gick och då rusade dem alltid fram och fråga hur jag mådde haha. Sov även mycket de närmsta dagarna, men det gjorde inte mig något ;)

Matilda

Jag började vaccinera mig mot katt och björkpollen när jag gick i åk 6 eller 7 (tar studenten nu i år) och höll på och vaccinera mig i tre-fyra år.
Min allergi har lindrats ja, men den har absolut inte försvunnit. Med astma och pågående gräsvaccination (tablettform) så förstår jag hur du känner dig om dagarna.
Men jag rekommenderar definitivt att vaccinera sig, men är du så allergisk som vi många är så var beredd på att det finns en risk att allt inte försvinner. :)

Michaela

Snubblade över detta på facebook, kanske är värt att pröva? :)
"Naturen är bara bäst ! Dottern har pollenallergi, ögon och näsa kliar och rinner som 17. Läste att man kan lägga tallbarr i en kanna vatten och låta det stå några timmar och sen dricka vattnet då och då under dagen. Funkar perfekt ! Helt utan någon annan medicin är hon helt symptomfri ! Hållit på sen i lördags och det hjälpte från första glaset hon drack. I Ullared var hon utan och fick besvären tillbaka. Idag har hon druckit det igen och vi har varit i skogen med hundarna - inga besvär alls ! Är inte det fantastiskt ?"

Hoppas att det blir bättre! :)

Jennifer

Fy vad jobbigt! Jag vet hur det känns! Är själv extremt allergisk! Men det har faktiskt blivit lite bättre när jag började äta MSM-pulver. Det kanske du skulle testa! :) Ha en fin Valborg!

Erika

Nu är detta lite sent kanske men ändå. Jag har en kompis till mig som har haft väldiga besvär hela hans uppväxt och även i sitt vuxna liv. Han är nu över 35 år och får varje år väldiga problem med pollen. Han gick till sin läkare tillslut som gav honom ett läkemedel att ta en gång i veckan (eller per dag) i en period (säg ett halvår), sen efter det halvåret skulle han vara skyddad i flera år framöver.
Gå till läkaren och prata om inte klarityn och de andra allergitabletterna hjälper. Svårt att vara regelbunden när man tar dem, men det kan göra sån stor skillnad! Hoppas det löser sig för det där såg väldigt jobbigt ut.
Från en norrlänning till en annan!

Malin

Att tänka på vad man äter är en bra början...Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: