dagens fråga: tycker ni att det är fel att hissa svenska flaggan på nationaldagen?

läste något blondinbella skrivit om att hon aldrig skulle kunna hissa svenska flaggan på nationaldagen för det skulle "kännas fel" och "sända ut fel signaler"... kanske hon syftar på att hon inte vill anses vara extrem nationalist eller om det är något annat (100% SD:s fel och idioterna som röstat på dom). men jag tycker det är så himla tråkigt att det blivit så här. att svenskar ska vara rädda för att älska sitt land pga att en korkad grupp minoriteter har dumma åsikter. att man hissar svenska flaggan betyder ju inte alls att man inte välkomnar andra kulturer eller folk från andra länder. det betyder bara att man är stolt över landet man bor i eller sitt ursprung. jag åker ju till grekland imorgon och då kommer jag se grekiska flaggan överallt! och aldrig skulle jag ifrågasätta det eller tycka att det är konstigt på något sett. tycker det är självklart att man ska få visa att man älskar sitt land, så länge man även välkomnar andra länder med öppna armar! vad tycker ni? tycker ni att det känns fel att hissa svenska flaggan på sveriges nationaldag?

DAGENS_FRÅGAAnonym

Verkligen inte du har helt rätt!

Felicia

Håller med dig, det är som att vi ska behöva skämmas för att vara svensk, att hissa flaggan på vårt eget lands nationaldag ska anses vara rasist. Många vet inte längre vad ordet rasist betyder, då det används väldigt fel. Tycker det är helt sjukt hur samhället blivit.

Tilda

Håller med dig helt!

lina

VERKLIGEN INTE! och du har rätt. och jag tycker svenskar ska sluta vara rädda för "rasist kortet"
alla människor med vett förstår att det inte är rasistiskt whatsoever. Själv är jag ifrån colombia, visserligen uppväxt och född i sverige men med colombianska föräldrar.

Johanna

Bra skrivet, håller helt med dig!

Matte

Jag tycker man ser flaggan rätt ofta(bor i Göteborg), nu har grannen haft regenbågsflaggan ute igenom fönstret i en vecka dock. Jag tror nog inte många bryr sig ett skit, inte någon av mina bekanta med utländska rötter tar illa upp om dom ser flaggan iaf.

Det är för många offerkoftor i detta landet ibland(SD:are är bland dom värsta) dock, många är mesiga. Alla tycker att det är så jävla synd om dom hela tiden. Man the fuck up, sluta vara sä gnälliga.

Sara

tycker verkligen inte det är fel, håller med dig till 100%

Therese

Håller med dig där!

Sara

Bästa inlägget på länge. Som att du typ skulle ta åt dig av den grekiska flaggan elr nått haha

giime

Nä tycker inte att det är fel alls ☺

Oskar

Självklart ska man hissa flaggan, tänk om 20 år när vi hissar något jihadlands flagga istället, bara ta vara på tiden så länge de varar

Katia

BRA SKRIVIT! Kunde inte sagt det bättre :)

didrik

Det handlar om att rasister och nazister har "smutsat ner" flaggan och tyvärr gjort den rasistisk genom att använda den som propaganda för en politik som förtrycker människor såsom bland annat kvinnor och invandrare och det är sjukt synd.

Ebba

Är väl snarare tack vare sd som man fortfarande får ha flaggan uppe, nationalsången är ju redan förbjuden på skolavslutningen för alla jävla svennar som är så sjukt fega för att nån ska ta illa upp

amanda

VERKLIGEN INTE! vi borde vara stolta över vårt fina land! och de som inte kan acceptera det har flera hundra andra länder att flytta till. Sverige är ett grymt land att bo i och det borde vi fira =)

Tina

Det är inte SD som gjort allting rasistiskt utan det är faktiskt precis alla andra som gör det. Jag håller inte på SD, men jag blir så jävla less på hur trångsynta folk är. Någon som ens vet vad SD vill som parti? Verkar inte så.
Och att SD inte ens får tala, utan att folk börjar käfta så dom inte får något sagt visar mer på hur respektlösa "ni" är.
Det är faktiskt ni som välkomnar invandrare och invandrares kulturer som tycker det är fel att flagga, då det vore fel mot dom som inte kommer här ifrån. Samma sak som att ni tycker det är fel att säga jullov, då inte alla firar jul - och därför ska heta vinterlov. Desamma att man inte längre får vara pepparkaksgubbe i Lucia, då det kan verka rasistiskt. Fifan!
Då är man inte öppensinnd längre.

Ola

Hej
Visst måste man få älska sitt land genom att hissa svenska fanan. Man behöver inte vara rasist bara för att man hyllar sitt land.Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: