insomnia

den senaste tiden har jag haft otroliga problem med att sova. jag är en person som egentligen inte behöver så mycket sömn och jag vaknar ofta väldigt tidigt utav mej själv på morgonen även om jag somnar sent kvällen innan. det har väl även hänt att jag skippat sömn helt någon natt för jag är för fylld av energi. som om min kropp alltid går på högvarv, som ett duracellbatteri som aldrig tar slut haha. men nu har varje natt blivit en kamp för att ens få någon ynka timma sömn. och jag måste kolla på film, lyssna på musik och rulla runt i sängen i timmar innan jag tillslut somnar. och sedan vaknar jag igen bara någon timme senare, antagligen av en skum dröm eller så, och om jag har tur hinner jag somna om igen innan det blir ljust ute men oftast inte. även om jag känner mej trött. och så ligger man där vaken med ångest och hjärnspöken. spelar ingen roll vad jag gör eller hur trött jag känner mej i kroppen, jag kan inte somna. så himla jobbigt :( känner nästan lite ångest på kvällen innan jag går och lägger mej för jag vet att flera timmar av stirrandes upp i taket väntar. jag undrar vad det egentligen är som håller mej vaken...

sleepRebecca

Det kan vara skönt att veta att man inte är ensam. Hade det precis likadant som du, hade nästan ångest när jag visste att det snart var dags att lägga sig. Det har blivit bättre för mig, men minst ett par nätter i veckan är fortfarande jobbiga. Jag vet inte heller varför det inte går, för jag tänker inte på något speciellt, men jag tror det handlar om att man måste försöka ändra tänket att när man går och lägger sig "vet man att det kommer bli svårt att somna". Som om man redan bestämt sig att det kommer bli så. Jag försöker själv att varva ner ett par timmar innan, och hela tiden försöka tänka bort tankarna att man inte kommer kunna somna.
En sak är iaf säker, att det kommer så småningom gå över<3

Tina

Skaffa mörkläggningsgardin och testa lite lugnade som du kan hitta på apotek eller hälsokostbutiker ;D
Jag brukar försöka läsa en bok på kvällarna när jag inte kan sova, för det är så jäkla tröttsamt, tycker jag! :O

Synne

Varför röker du inte bara innan du lägger dig?

Svar: Då skjuter man bara sömn problemen till senare tillfälle. Tro mig, jag vet! Sen kanske isabelle försöker sluta med röka och då gör inte din kommentar nått positivt. Kämpa isabelle, det gör jag :) och nu kan jag röka då och då, alltså bruka det ist för missbruka( röka varje dag/kväll).
i

johanna

Älskar din blogg <3

Caroline

Kanske börja jobba ngn stans? Inte menad som kritik, jag förstår bloggen faktisk också är ett jobb. Men man får en kännsla av at man har gjort något nyttigt, då blir det nog lättare att få bort ångesten.
Lycka til! :)

mandy

Hade samma problem som dig. Mycket sitter i att man bör hålla kroppen aktiverad hela dagen så man är utmattad när man ska sova. Du kanske borde hitta en hobby eller ett jobb så du får en röd tråd i ditt liv. Och börja träna regelbundet, fast du kanske redan har det? Sedan sitt inte vid datorn eller mobilen det sista du gör på dagen utan läs en bok eller kolla på film i soffan. Jag har en fråga till dig: vad vill du med ditt liv? Svara gärna i ett inlägg! Vilka drömmar och ambitioner har du? Tror det kan sitta ihop mycket med din ångest- att du känner en slags meningslöshet just nu. Du kanske ska sticka iväg och backpacka? Flytta utomlands och jobba? Göra någon slags förandring bara.

Hoppas det blir bättre <3

Alice

Jag har alltid haft sömnproblem enda sen jag var liten, & jag har provat alla såna här små sömntips som funkar för normala personer men det har inte gjort någon skillnad överhuvudtaget, det enda som funkar för mig är sömntabletter! Vissa människor behöver medicin för att sova, precis som att man behöver ta medicin om man är sjuk, jag blir bara frustrerad på alla som bara typ drick en kopp varm mjölk så kommer du kunna somna, alltså nej det gör inte ett skit för mig! Jag tar först propavan för att jag inte ska vakna under natten, sen tar jag lergigan & theralen för att varva ner, sen oxascand & till sist stilnoct för själva insomningen, så jag tycker att du ska gå till läkaren & berätta om dina sömnproblem så att du får hjälp med det! För det är helt okej att behöva sömnmedicinering, alla människor är olika & det är inte konstigt alls att behöva tabletter för att livet ska funka! Lycka till & jag hoppas att du kan hitta något som hjälper dig så du slipper ha det såhär <3

sara

Mitt ex hade samma problem så han gick till läkare och fick sömntabletter och sen dess har han inte haft något problem med sömnen igen.

Jennifer

Haft samma problem. kunde knappt sova om nätterna och när jag väl vaknade var jag redan orolig för hur natten därpå skulle bli. hade fruktansvärd ångest hela dagarna för visste att natten skulle bli hemsk, man blir helt förstörd av det. handlade mycket om hur jag tänkte faktiskt för det gör sömnproblemen värre, idag har jag ändrat sättet jag tänker på en hel del. när de här "jag kommer inte kunna sova" tankarna kommer i mitt huvud försöker jag inte tränga bort dom eftersom det inte går att tvinga bort tankarna, men har ändrat mitt tankesätt kring dom. tänker mer "ja, men då får jag väl ligga vaken i natt då". Sen tränar jag också då det minskar stress och försöker gå upp och lägga mig vid samma tid varje dag så kroppen kommer in i en rutin. Kämpa på, det löser sig förr eller senare!
KramNamn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: