varför tvingas vi leva efter samma mall?

jag får ofta kommentarer som "du borde göra något vettigt av ditt liv och inte bara sitta hemma. börja plugga eller skaffa ett riktigt jobb!" och jag blir lika irriterad varje gång. "vettigt" för dej är inte detsamma som "vettigt" för mej. att göra något vettigt är väl att göra något som gynnar en själv, som man mår bra av. och att göra något man kan leva och klara sej på. och vad jag vet så lever jag och har även gjort det de senaste åren alla moralkärringar har klagat på mej. varför ska alla behöva följa samma mall i livet som någon kommit på att "så här är det RÄTT att leva. så här SKA man leva. annars lallar man bara runt". jag har alltid följt vad jag VILL göra, även om det trotsat vad jag alltid hört och lärt mej att jag BORDE göra. att jag hoppade av skolan t.ex är något av det bästa jag gjort, och jag känner fortfarande lättnaden jag kände när jag skrev ut mej själv. det passade mej helt enkelt inte att gå i skolan och jag mådde väldigt dåligt av att gå kvar. jag tror inte att vi alla är menade för samma saker eftersom vi alla är så olika och fungerar på olika sätt. vi är inte robotar. jag tycker det är helt sjukt att vi förväntas kunna lära oss exakt samma saker på exakt samma sätt. och att det ska avgöra hur resten av våra liv ska se ut. fungerar man inte som alla andra eller "mallen" man går efter så är det kört. sedan jag gjorde valet att hoppa av skolan så har saker bara gått framåt och blivit bättre för mej. den "vanliga vägen" passade helt enkelt inte mej och jag tror inte att jag någonsin varit menad att leva ett helt "vanligt liv". alla har vi vår egen väg vi ska gå och det är väldigt viktigt att lyssna på sej själv och känna efter vilken väg som är rätt för just dej. varför ska man slösa bort det enda liv man har på att göra saker som får en att må dåligt? eller att tvinga sej själv att göra något man verkligen inte klarar av? ena stunden får man höra att det är bra att vara annorlunda och unik, och sedan får man bara skit och klagomål när man inte lever och fungerar precis som alla andra. jag tycker att det är sjukt intressant hur vi människor fungerar, hur vi tänker och lever. och våra olikheter är det bästa av allt. varför kan vi inte acceptera att vi inte är menade att göra exakt samma saker på exakt samma sätt? ps. det jag gjort med mitt liv hittills är att bygga mitt eget varumärke och jag driver mitt eget företag. bloggen är bara början på vad jag kommer göra i mitt liv :) bara för jag inte sitter bakom kassan på ica som vilken svenne som helst betyder inte att jag inte jobbar eller “gör något med mitt liv”. trist att många ska vara så trångsynta.

IMG_0698 8tumblr_n4efgdRWxw1tq3ol3o1_500  2Helena

Förstår om du tar illa upp när den kommentaren kommer, men ofta mår man dåligt av att bara sitta hemma eller bara av att vara ute och festa då man inte blir särskilt stimulerad.. Din hjärna behöver stimuli! Men vill du inte så vill du ju inte. Bara du klarar dig och mår bra så är det väl bra. :)

Ro

Skolan kanske inte passar alla, inte ett "vanligt" liv heller men du gör ju inte något med ditt liv egentligen. Det måste du väl ändå erkänna? För det du får in på bloggen kommer inte alltid rulla in och vad ska du göra som 30-40 åring när du kanske skaffar barn? Ska du sitta hemma hela dagarna, för det finns inte mycket man kan göra utan utbildning och jobberfarenhet. Förstår att du tänker så nu, men du kommer garanterat att ångra dig senare när alla andra har gått vidare och du är fast. Tror det är vad dina läsare menar.

Hanna Wetterqvist

Hur andra människor ser på mig! Fördomsfulla är alla och dömer automatiskt!
http://nouw.com/hanshen/hur-jag-ser-ut-i-andras-ogon-17754757

Anonym

Bra skrivit ! Håller med dig till 100%!

Elin

Du har helt rätt! Alla behöver inte leva efter en påhittad mall. Däremot är det lite tråkigt att du inte trivdes i skolan och bestämde dej för att hoppa av.
Ignorera alla äckliga moralkärringar och tänk istället på alla läsare du är förebild för :-)
Älskar din blogg förresten ❤️

FullaAnkan

Härligt att du ändå mår bra och trivs med ditt beslut gällande skolan och din livsstil =) Kan ändå inte låta bli att fråga, tror inte du behöver betyg och kunskaper från gymnasiet i framtiden =)? Förstår att alla inte trivs eller känner att de inte passar in i skolan eller vidare utbildningar men jag kan inte heller frångå det faktum hur viktigt det är. Du har inte funderat på distansutbildning? Det är mer anpassningsbar (beroende på vilken hjälp man också behöver) till individer som känner som dig. =)

Adina

Så rätt skrivet och så rätt tänkt! Tur är väl att du gjorde som du gjorde och vågade gå emot strömmen, annars hade du ju aldrig varit den härliga tjejen som du är idag! :)

Michaela

Men hur får du ekonomin så du klarar dig? Jag är så nyfiken! Du är lite av en förebild som jag älskar att följa så hur får du vardagen att gå ihop pengamässigt?

sabina

Märks ju i alla fall på dina texter att du inte har gått ut skolan. Men ja som sagt vi alla är olika.

Linn

Vad bra skrivet och fortsätt så,lev ditt liv efter hur du vill:D

Alice

Nu har jag inte en av dem som kommenterat, men jag kan absolut förstå uppmaningen att du borde göra något av ditt liv. Fine, skolan passar inte dig, men vad gör du för att bygga ditt varumärke och kunna ta bloggen vidare stället då? Inte särskilt mycket verkar det som. Älskade din blogg för några år sen när du först blev stor, bra uppdatering och du verkade brinna för att skriva. Du var faktiskt min favoritbloggare då. Men nu uppdaterar du knappt och från vad du själv berättar så verkar du spendera dagarna på att hänga med Steffi, festa, resa, hämtmat, chilla i soffan osv osv . Jämför dig med någon som Kenza. Hon verkar heller inte vilja skaffa sig en utbildning, men ingen frågar henne vad hon ska göra med sitt liv. Det är ju redan uppenbart, hon jobbar konstant med alla hennes projekt och att bygga sitt varumärke. Det är svårt att se hur du ska kunna utveckla bloggen och sen ha massa andra projekt vid sidan av när du inte verkar lägga ner någon tid på det.

Jag skriver inte det här för att vara elak, och du kanske har massa vid sidan av som du inte berättar i bloggen, men jag hoppas du kan förstå varför dina läsare undrar vad som ska bli av dig. Dessutom, ska man välja en icke-akademisk karriär så blir det genast mycket mer riskfyllt, du har mindre att falla tillbaka på. Då blir det ännu viktigare att man kör all in och verkligen ger allt.

Svar: Bra skrivet!
eva

yohanna

tycker du gör rätt i att göra precis som du vill just nu för att du kan. Vill du sedan ha ett jobb, ja då skaffar du förmordligen dig en liten utbildning och söker jobb. Så svårt är det faktiskt inte, jag har ingen utbildning för att stå bakom kassan på 7-eleven när jag gick media på gymnasiet. Men kolla på mig, jag fick jobb där iallafall. Man lär sig liksom jobbet, så svårt är det faktiskt inte.

Där emot tkr jag det låter lite som om du ska börja med något företag, sälja kläder eller något i din text. Eller om du helt enkelt bara har ditt namn som företag alltså, bloggen då. Men om jag tänker mig rätt att du ska kanske börja sälja något, kan du inte berätta mer om det?:D låter ju hur spännande som helst :D YAY

Zezze

Men då har du ingen rätt att döma "svennen som sitter bakom kassan på ica". Det är väl också ett sätt att vara sig själv på och försörja sig? Alla kan inte leva loppan på en blogg. Tänk på vad du skriver.

sdf

know the feeling, bättre att röka på varje helg än att sitta bakom kassan på ica. :D woopwoop

amanda

undrar hur du har råd att betala hyra, räkningar, nöje osv? får du allt från blogglönen?

Angelique - 50 kg

Jättebra att du följer dina drömmar, det ska man göra men det du gör fel i denna text är att du verkar se ner på andra som väljer ett jobb i kassan :) Du tycker säkert inget illa om dom som gör det men det låter så i texten du skriver.

emma

Follow your happiness <3
Starkt gjort av dig att följa din egen väg!

Lava

Hej Isabelle !!! vilken kamera använder du ? skulle va snällt att få ett svar ? :)

Ebba

Du har så rätt!! <3

m

äh, isabelle är så jävla lovley. alla pengar som hon har att spendera vore ju DRÖMMEN, hon får pengar genom att blogga om sig själv, hur nice är inte det då? önskar jag också kunde åka utomlands så ofta,ha en sån fin lägenhet i stockholm, fixa till lika snygga läppar som henne när fan man känner för det. alla väljer olika här i livet, om hon vill skaffa ett "vanligt" jobb, så lär hon nog ordna det ska ni se. alla är vi olika, och tur är väl det, tråkigt om alla skulle vara lika :)

Emelie

Lika irriterande att läsa "dej" "mej". Det märks att du inte gick i skolan och det är fine, men herregud lär dig skriva ordentligt. Din blogg har blivit så sjukt oseriös som det är.

Svar: Dock så är det ok att skriva "dej" och "mej", det handlar bara om vilken stilnivå man vill ha på en text. Gäller det en doktorsavhandling från ett universitet kanske "dig" och "mig" är mer rätt, men i ett personligt blogginlägg kvittar det faktiskt.
Ida

Alex Saglamoglu

JAEG ELSKER DEIG SNELA KN0LA MIJNamn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: