selfmade gelnails

är faktiskt riktigt nöjd med mina naglar, som jag gjort själv! tredje gången i mitt liv jag testar att göra gelénaglar, dessutom på mej själv och det börjar faktiskt att likna något! eller vad säger ni? 😍 tog även med uv-lampan, gelén och hela köret till östersund när jag var där, och fixade syrrans naglar. och det blev också rätt bra! med lite mer träning så kanske man inte ser någon skillnad på mina egna naglar och proffs-naglar som utbildade nagelterapeuter gör hehe 😉 #DIY
 


Sofia - bipolär och f.d laestadian

Svinsnyggt! :)

JUNITJEJ

Så fina naglar!

Emelie, mamma till Lilly

Åh, snygga! Vill också göra egna, vart har du köpt dina grejer? :)

Sofia

Jag har nyligen börjat läsa din blogg och jag undrar om du sysslar med något mer än blogg/Youtube eller om du livnär dig på enbart det? Tycker det är så kul att höra om andras karriärval, drömyrken, utbildningar och sånt. :)

Anonym

Gud vad häftigt. Ville själv börja men blev så avskräckt av alla utbildade som säger att man kan fucka upp hela naglarna. Alltså få allvarliga effekter inte bara lite förstörda naglar.. men kanske inte är så? Vore fett kul med en video när du fixar dina egna!! *_*

Svar: det beror nog på hur slarvigt eller snyggt man sköter det. att rengöra verkar vara A och O, och att undvika att lägga gelé på nagelbanden så man inte lyckas bygga in bakterier typ. tror många överdriver mycket också och vill vara duktiga med pekpinnen hehe 😉 klart man måste våga här i livet! tänkte faktiskt göra en video sen när jag lärt mej själv lite bättre 😍 kramar
Isabelle strömberg

undefined

Precis som Anonym skriver ovan är det inte bra att göra sina egna naglar. Det finns en anledning till varför man betalar för utbildningar, blir diplomerad och kan endast köpa (bra) material när man är legitimerad.

Svar: berätta gärna varför! :)
Isabelle strömberg

Anonym

Jag vill också veta mer, undefined!

undefined

Dels att det finns gele som kan orsaka svåra allergiska reaktioner eller som inte är testade av specialister. Det kan innehålla ämnen som är farliga för en. Det är därför en måste uppge certifikat för att kunna beställa in produkter som är testade och godkända så som Light Elegance, Req, Lilly Nails etc. (De är ofta dessa märken som används på salonger och kan ej köpas av privatpersoner utan certifikat.)
Sedan är det självklart ens eget val att göra sina egna naglar och riskera att få sjukdomar osv, men på andra är ju inte så bra.
Eftersom du verkar vara medveten om att det finns risker tycker jag inte att du borde uppmuntra till detta. Finns säkert många yngre som kommer beställa hem via ebay osv..
Är alltid bättre att gå till en certifierad nagelterapeut som vet vad hen håller på med och kan beställa in bra produkter! :)

Anonym

Dock tror jag det är överdrivet. Jag gick själv till en tjej och gjorde ögonfransarna. Det blev jättefint, och hon tog gladeligen emot pengar. Tog 3-400:- vilket är billigt per gång.. Men, sen bestämde hon sig för att ändå gå utbildning och sen fick hon en stol på en salong. Sen började självklart priserna öka men så började hon tala om hur dumt det är att gå hemma hos någon, hur man inte ska stötta sånt utan gå till utbildade. Att de kan hända dåliga saker när man går hemma hos folk. Men hon själv va ju en av dom innan och då va de ju guld och gröna skogar? Så jag tror det handlar om också att de ska avskräcka folk till att göra själva, så att salongerna fortsätter ha sina kunder trots tredubbla priser. Men det är my opinion..

Svar: jag tror faktiskt också att det är lite så...
Isabelle strömberg

undefined

Fast det kan ju vara så att man inte är medveten om riskerna på samma sätt som innan. Tror ni på riktigt att en beställer hem ett kit med naglar/fransar osv. och sedan googlar vilka risker det medför när en inte använder bra material? Tveksamt. En del av utbildningen är specifikt för att lära en om vilka extrema risker det medför. Finns en del nagelsjukdomar du kan få av att göra fel/använda dåliga produkter som är så allvarliga att du aldrig ens kommer kunna använda nagellack.
Som sagt är det självklart upp till var och en hur en vill behandla sin kropp, men tycker inte det ska uppmuntras till att "snart kanske man är lika bra som utbildade".

Svar: så kan det mycket väl också vara. men jag tror fortfarande att det är lite överdrivet. jag har aldrig sett någon som råkat ut för någon "allvarlig nagelsjukdom" trots att sjukt många gör gelénaglar själv hemma. att dra de värsta skräckexemplen som om det vore vanligt och avråda alla från att röra sina egna naglar är väl lite onödigt kan man ju tycka... men vad vet jag :) det bästa är ju att man iallafall är medveten om att en risk finns så man är noga och försiktig. jag antar att du själv är utbildad nagelterapeut?
Isabelle strömberg

Anonym

Jag är utbildad nagelterapeut och håller med undefined. T ex så tog dom bort alla kit med "gelélack" (tror det var Depend) som dom sålde överallt tidigare, på Kicks, Åhléns, ICA Maxi mm. Det var för att så många (framförallt ungdomar) fick problem eftersom dom inte använde det på rätt sätt. T ex så är det numera lag på att gå en kurs i att hantera härdplast (som gelé är) annars riskerar terapeuten dryga böter. Det är alltså ett ganska farligt ämne man jobbar med. Det finns restriktioner för inte bara hur du använder materialet men också för hur du ska göra med restprodukter. Du får ex inte slänga det var som helst och måste se till att härda allt korrekt innan det kastas. Dessutom är det som undefined säger att dom produkterna man som privatperson kan köpa inte är kollade och kan vara rent ut sagt farliga att använda. Anledningen till att det är så mycket dyrare att göra det på salong än hemma hos någon som gör det svart är dels att produkterna är dyrare, men också att man betalar hyra, skatt, moms, kundförsäkringar mm som gynnar både terapeut och kund i slutändan. Kort sagt kan man säga att man får vad man betalar för. ;) Tack för en mycket trevlig blogg. :)Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: