superhuskur mot förkylning

hej på er! hur mår ni? 😍 själv mår jag bra, är dock lite småsnorig och hade ont i halsen imorse... både jag och jimmy går här hemma och snorar och snyter oss varannan minut typ, och i stort sett alla jag känner är förkylda. vi är verkligen mitt i förkylningstider nu, och därför tänkte jag komma med ett tips på min bästa huskur! te med ingefära, citron och honung! det är dessutom riktigt gott 😊 ingefära är ju känt för att förebygga och råda bot mot många sjukdomstillstånd och är väldigt nyttigt.
 
ingredienser: 2-3 dl vatten, några cm riven färsk ingefära, ½-1 pressad citron, 1 msk honung.
 
gör så här: häll upp vattnet i en kastrull och riv ner önskad mängd ingefära och en halv eller hel färskpressad citron. koka upp och stäng av plattan så teet får skjuda på eftervärmen. ta en ordentlig matsked med honung och lägg ner i kastrullen. låt teet stå och dra i minst 5-10 minuter. sila bort ingefäran och häll upp i en kopp. drick gärna en till två gånger om dagen för att förebygga eller behandla förkylning.
 


Ellen

Åh, ska jag själv superhuskura mig! Fina bilder!

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gjorde också ingefära shots i går:)

Anonym

Åh jag älskar ingefärste! Vad jag börjar göra är att koka upp 500ml vatten med 200g riven ingefära och låta det simmra ett tag. Sen låter jag det kallna till ljummet och har i 0.25dl honung och pressar i 1st citron. Sen häller jag upp det på en flaska när det kallnat och så tar jag och killen ett shotglas av denna exilir varje morgon! Starkt men en vaknar verkligen till haha :D

undefined

sjukt bra tips

undefined

Måste verkligen testa!

JUNITJEJ

Kanonbra tips!

Jag har chansen att bli Veckans blogg på Besökstoppen. Det hade varit kul om du röstade på Junitjej i högerspalten här: http://bloggar.besökstoppen.se

undefined

bra tips

SKRIVDIVAN

Fint tips och fantastiska bilder! OBS! Pressa ner citronen när vattnet kokat färdigt och svalnat till drickbar temperaur, annars tar man död på citronens bästa vitaminer!

Kram Jeanette/SKRIVDIVAN



Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: