insnöad

en stor del av denna dagen har jag fastnat vid p3 dokumentär och flashback. har lyckats grotta in mej rejält i två brottsfall som jag tycker är otroligt intressanta, men självklart fruktansvärda. om ni ej redan har hört dessa så vill jag tipsa om "Mordet på Therese Johansson Rojo, del 1-5" (sinnessjukt att de skyldiga endast fick typ 1,8 års straff med sluten ungdomsvård, för brutalt MORD på en skolkamrat) och "Kidnappningen av Uppsalastudenten" (trots att det är hemskt så kunde jag inte låta bli att fnissa till flera gånger under tiden jag lyssnade, pga gärningsmännen måste vara sveriges dummaste. dom gjorde alla misstag dom kunde typ), finns även mer om den sistnämnda på rattegangspodden.nu.
 
ofta blir jag nästan helt manisk när jag hittar något jag tycker är intressant, och kan då fastna flera timmar med att frossa i ämnet. har t.ex suttit uppe hela nätter och läst om allt från rymden, till självmedvetna djur, havet, mord, psykisk ohälsa (spec schizofreni, låter kanske märkligt), till allt möjligt egentligen. älskar fan flashback, även om man ska ta det som skrivs där med en stor nypa salt. och p3 dokumentär, det är perfekt att lyssna på om man t.ex ska resa långt med bil/tåg. hela resan upp till norrland när jag och J skulle fira påsk med våra familjer lyssnade vi på p3 dokumentärer i bilen, och den 6 timmar långa bilfärden bara flög iväg. ungefär som denna dagen har gjort haha...
 
har ni några tips på dokumentärer?
 


malin

P1 dokumentär finns på SR play, absolut lika bra som p3 dokumentär. Sen finns en ny podd som heter p3 historia! Men måste samtidigt tipsa om creepypodden, helt underbart med vandringssägner, spök och skräck :)

Annie

På P3 dokumentär bör du lyssna på hagamannen, den är riktigt bra! Och hedersmordet på Fadime!

Sofia

Jag är likadan! Men har mest snöat in på psykopati och seriemördare. Så jävla intressant! Sök på Youtube bara på olika seriemördares namn så kommer det upp minidokumentärer typ. Mina "favoriter" är Gerard Schaefer och Edmund Kemper. :) Det är jätteintressant att bara läsa om dem på t ex Wiki också.

Anonym

En favorit bland p3-dokumentärer är "Svensken i Bolivia". Handlar om en svensk kille som tar droger och när han ska göra ett uppdrag åt sina langare så hamnar han i ett fängelse i Bolivia som är som en egen liten "stad" typ och där är det fångarna som styr så det händer mycket sjukt!

Netflix how to make a murderer 👍🏻

Netflix how to make à murderer 🙈👍🏻

Anonym

Vart kollar du på dokumentärerna? :)

Tina

Lyssnat igenom nästan alla p3 dokumentärer och den som nog berört mig mest är Fallet Bobby

undefined

Du måste lyssna på styckmordet i Askersund! Rättegångpodden :) så himla bra.

Mia-Mamma till lilla Molly :)

Jag håller med, kan sitta och lyssna/titta på såna historier/dokumentärer hur länge som helst. Blir så berörd av dom och känner att jag skulle vilja gör något åt det.

Anonym

Svensken i Bolivia !!!

Netti Starby

Vilka spännande dokumentärer du har lyssnat på

M

"Svensken i Bolivia" har även skrivit en bok - El Choco. Tycker tyvärr det blev lite FÖR mycket fokus på honom och den kärleksrelation som utvecklades under tiden han avtjänade sitt straff, men det är ju en självbiografi så det ligger ju liksom i sakens natur... Men han är i mitt tycke inte en särskilt intressant person i sig. Delarna om hans upplevelser i San Pedro-fängelset var dock mycket intressanta! Väldigt speciellt ställe..

J

Okej, nu ska jag promota ett gäng favoriter som jag antingen streckkollat på eller strecklyssnat på. Vad gäller tv-dokumentärer så kan jag rekommendera dels "Making a murderer", dels "The Jinx" som bägge handlar om mordfall i USA. Fruktansvärt spännande och bra!

När det kommer till podcasts: "Serial"! Säger det igen - "SERIAL"! Fantastisk podcast om mordet på en ung tjej i USA, vars expojkvän blev dömd för mordet 1999 och som än idag sitter i fängelse. Dock råder det STORA oklarheter om han verkligen är skyldig. Denna podcast följs sedan upp i en annan podcast "Undisclosed" där fler bevis granskas och historien klarnar ännu mer.

Anonym

Har inget tips på dokumentär, men spöktimmen är en riktigt bra podd som jag rekommenderar starkt. Två tjejer som diskuterar olika ämnen som seriemord, spöken, ufon, det outforskade havet, ouppklarade mord, läskiga barn, svart magi mm. Så sjukt bra!!

Anonym

Ekot granskar har en dokumentärserie som heter narkotikalandet

Elin

P1 dokumentär - den fastspänd flickan. Tror det är 2 delar.

Anonym

Spirit science 1-26? CooNamn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: