sunshine

IT'S A BEAUTIFUL DAY!!! även om jag sitter inomhus med gardinerna fördragna, och jag har nog inte ens tittat ut en gång. dock har solen evisats om att lysa igenom gardinerna och förstört en video jag försökt spela in här hemma... så, soligt verkar det ju vara haha 😊
 
krigar fortfarande med att hitta motivation till både bloggen och youtube just nu. less på att nästan tvinga fram allt, istället för att vara taggad och göra saker för jag tycker det är kul. som jag brukar tycka. blir så irriterad på mej själv. har en lista med saker jag måste fixa till veckan också som jag skjutit upp allt för länge:
 
- boka tid för att fixa ett nytt leg, då jag gått runt med mitt pass det senaste halvåret, vilket också snart går ut
- boka tid hos tandläkaren för att laga min framtand som jag slagit av, och eventuellt göra en undersökning och kolla läget i käften. det var ju trots allt typ 3 år sedan jag var hos tandläkaren senast....
- boka tid för återbesök för att fylla i min ögonbrynstatuering hos stockholms beauty center (fixade det idag)
- boka tid för att kolla mitt blodsocker och om jag har diabetes (fick dock en kommentar idag som gav mej hopp om att jag inte ha det, men alltid bäst att vara på den säkra sidan)
- boka tid för att lasra bort ett födelsemärke
 
men det där med att boka tider blir oftast ganska jobbigt när man har en sådan satans telefonfobi som jag har, och bara vill bryta ihop så fort telefonen ringer eller när jag måste ringa någon. och när jag slängt iväg ett mail i hopp om att kunna boka tid på det viset, så ombeds jag oftast att ringa istället. och där tar det liksom stopp. känns så jäkla pinsamt och oseriöst att skriva "nej tyvärr, jag har FOBI för min telefon så jag kan tyvärr inte ringa", eller ska man ljuga om att telefonen är trasig? var dock "sjukt modig" idag och ringde faktiskt för att boka tid för ifyllning av min ögonbrynstatuering (återbesök). så lite stolt är jag iallafall över mej själv, haha!
 
tack förresten till alla som har gett mej tips på dokumentärer och podcasts av olika slag, det uppskattas verkligen! nu har jag en hel del att lyssna igenom!


EB

Du är ibte ensam om telefonfobi. Så mycket saker ja skitit i eller inte ring & sagt pga att ja hatar/blir stressad av att ringa. Tar emot som fan & människor omkring mig kan bli så irriterade att ja inte ringer eller inte svarar i telefonen. Ber någon mig ringa & fixa en sak får ja rätt sagt panik & hittar på ursäkter för att slippa. Undrar vad de beror på egentligen haha

Sofia

Åh, vet hur det känns med telefonfobi. För mig har det blivit mycket bättre de senaste åren, men det tar fortfarande emot som fan att behöva ringa och jag skjuter gärna upp det.

Ett tips är att det ofta går att boka tider på nätet till tandläkaren, vårdcentralen osv. Och så kan man ju gå dit också. Om det känns mer värt så kan det ju till och med vara fördelaktigt att gå dit så man kan visa sin trasiga tand typ. Och så får man komma ut i solen och friska luften. :)

Men det enda som hjälper mot telefonfobi är att trotsa sina rädslor och ringa. Börja med samtal som inte känns SÅ otroligt jobbiga. Samtal som du vet kommer gå fort och smärtfritt. Och ta några såna där "akuta" samtal som du bara måste fixa annars får du betala massa onödiga avgifter eller liknande. Sånt som inte går att skjuta upp på samma sätt.

Du vet ju säkert lika väl som jag att det känns himla bra när man väl vågat ringa. Varje gång sitter man där och bara "jaha men vafan.. det där var ju ingenting, varför hade jag sån ångest inför det där?" för när man väl börjar prata så är det inte läskigt, eller hur? Tänk på den känslan när du ska ringa och tvinga dig själv. Ju mer du vågar ringa desto lättare kommer det bli. :)

denice

bor du i en hyresrätt? :) isåfall första eller andra? för undrar hur du fick tag på den isåfall, det är ju så svårt där nere med bostadsbristen och allt :)

Anonym

Du ska veta att du inte är ensam om att ringa och ta emot samtal är jobbigt, speciellt med okända personer! Var sjukt jobbigt när jag fyllde 18 och behövde börja ringa alla samtal själv, innan bad jag mamma eller pappa ringa åt mig,till och med till frisören!! Försök att tänka att det endast är din egna rädsla, personen på andra sidan luren förstår inte och tycker inte du är konstig eller nånting, det är ens egna hjärnspöken. Vi alla har vi något som vi tycker är jobbigt ä, beröm dig själv varje gång du lyckas ringa eller ta emot samtal, peppa dig själv, bygg upp självförtroendet!! 💕

J

Om du har e-legitimation (Bank-ID eller Mobilt Bank-ID) kan du boka tid hos de flesta vårdcentraler online på "Mina Vårdkontakter": https://kontakt.minavardkontakter.se/mvk/login/login.xhtml :)

J

Be Jimmy ringa åt dig

E

Kan du snälla tips om snygga och bekväma vardagsklackar? Love u

Emma

Du är inte ensam! Jag klarar inte av att ringa samtal.. Men oftast brukar min snälla pojkvän ringa åt mig ❤

Sofia

Skulle du kunna ta före och efterbild på ditt födelsemärke? :) Vore väldigt intressant att se resultatet då jag själv har flera märken jag skulle vilja lasra bort.

Camilla

Har inte själv telefonfobi, men känner med dig. :(
Kan du inte lägga upp före/efter bilder på när du fyllt i din tatuering? Så nyfiken på att se hur det ser ut. ;) Och hur länge sen var det du gjorde det sist? Trevlig helg. ❤️Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: