känslan av att inte räcka till

idag har inte varit en av de bästa dagar, utan jag har känt mej rätt nere och haft en del ångest. bland annat prestationsångest. jag vet att jag ofta är för hård mot mej själv och jag är sjukt självkritisk i allt jag gör. lite av en perfektionist. ofta är det mitt eget huvud som säger att inget jag gör blir bra nog, och jag blir sällan längre nöjd med något jag gör vare sig det gäller min blogg, youtube eller något annat. jag brukade ha ett väldigt bra självförtroende och vara självsäker i det mesta, i stort sett allt skulle jag nog säga. men inte längre. det känns som att jag har tappat mej själv den senaste tiden.
 
mycket har nog att göra med att pressen i denna braschen är för stor och att man ständigt jämför sej med alla andra hela tiden, ofrivilligt och omedvetet. kraven har blivit skyhöga gällande hur en "influenser" SKA vara. och jag är långt ifrån perfekt, lever inget perfekt liv och jag vill inte vara som alla andra heller. men ändå är det svårt att inte jämföra sej och tänka att "jaha, är det så man ska vara? är det så man ska leva? är det så man ska se ut?" för att duga. och sedan få ångest av att man inte kan leva upp till den perfekta bilden av livet som sociala medier slänger i ansiktet på en varje dag. men samtidigt tänker jag att alla nog känner likadant som jag. den tjejen jag avundas och önskar att jag vore lite mer som, tittar på någon annan och tänker samma sak. och så fortsätter det i djävulens spiral.
 
nästan varje dag vaknar jag upp med ett självförakt. jag verkar inte längre tycka om mej själv, tycka att jag är bra eller att jag gör något bra. och jag kan ofta tänka tillbaka och få ångest över gamla onödiga saker och hata mej själv för saker jag sagt och gjort. hur längesedan det än må vara och trots att jag kanske till och med är den enda personen som fortfarande minns det. känns fan som jag har ångest över precis allt just nu.
 
men!!! nu ska jag iallafall ut och träffa min vän jossan och ha det tevligt. känns lite bättre! ville bara skriva av mej lite. hoppas ni alla har en fin helg ❤️
 


Monica

Men du är så bra för den du är❤️Alldeles underbar❤️❤️❤️

Mia

Jag förstår hur du känner. Jag hade exakt samma problem när jag var yngre och innan barn och pojkvän. Jag försökte bota det med alkohol och de höll på att sluta riktigt illa. Men till slut med hjälp av min mamma sökte jag hjälp och mår idag bra. Det händer att jag kan få en panikångestattack men väldigt sällan och nu vet jag hur jag ska hantera dem :)
Jag hoppas du hittar du sätt som hjälper dig må bättre!

Anonym

Jag kan känna igen mig i det du skriver.. så jobbigt att känna så.. tänker att det låter som terapi skulle kunna vara nyttigt, att få bearbeta hur du känner och varför det har blivit så, och såklart få verktyg att må bättre. Jag tycker inte du ska förminska det du känner just nu, det låter jättejobbigt och hoppas att du kan ta emot lite hjälp för det. Gå till vårdcentralen och säg att du inte mår bra, känner dig deprimerad. Du kan få remiss på terapi och det kostar inte mycket alls då. Lycka till! Kram

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Fina du! Du har verkligen ingenting att må dåligt över, du har ett unikt sätt att hantera sociala medier, jag tycker ingen gör det på samma sätt som du - och det är bra! Dessutom är du jungfru precis som jag, och jungfrur har en tendens att vara självkritiska och perfektionister. Det är både en fördel och nackdel.

Kram <3

Anonym

Du är fantastisk precis som du är <3 kram

wille

i den galna värld vi lever i, är du en av ljusglimtarna <3

Jenny

Så synd att du ska behöva känna såhär, men jag är bara en av många som sett upp till dig i över sju års tid och fortfarande gör det! du är den enda bloggaren jag fortfarande följer <3 vet inte hur många gånger jag önskat att jag sett ut eller varit som dig inte för att låta creepy men! det måste väl ändå säga dig något, finns ingen snyggare eller bättre än dig just för att du är du! <3

Wickan

❤❤❤❤❤❤

Bella

Vi har nog alla såna stunder, vissa fler än andra. Jag har fler som du, var stark ❤

Martina

Jag förstår hur du känner, har själv mina stunder när jag känner att jag verkligen inte räcker till eller är nöjd med nåt jag gör.
Men för mig är du en stor förebild Isabelle och jag läser din blogg dagligen och kollar din youtube kanal så fort du lagt upp nåt och du är super duktig och bra på det du gör.
Hoppas att allt löser sig och att du kommer börja må bättre snart.
Styrke Kramar till dig

Linnea

fina du <3

Sofia

Det sitter verkligen bara i ditt eget huvud. Vi, dina trogna följare, tycker ju att du är grym! Vi älskar dina videos, dina inlägg, dina bilder. Och i alla fall jag gillar dig just för att du är annorlunda. Gillar ditt sätt att skriva, dina vloggar med alla roliga små funderingar, att du vågar se ut som du gör trots att folk är vidriga mot tjejer med "för mycket smink", att du är smart och öppen.

Och tänker du efter så är ingen så perfekt som det verkar på Instagram. Det är så bra att fler influencers och andra offentliga personer öppnar upp sig om hur de egentligen mår och vad de gått igenom. De lider av ångest och depressioner, har gått igenom jobbiga separationer och övergrepp, hatar sig själva och deras liv är långt ifrån de ljusa, glada bilderna på Instagram. De, och du, är helt vanliga människor.

Det är mer än okej att inte vara perfekt och superlycklig. Du räcker till ändå och du lyser upp andras jobbiga dagar! <3

F

du är grym precis som DU är! försök att släppa kraven lite, du är bra och fantastisk på ditt eget sätt - kom ihåg det. kärlek till dig!! har sett upp till dig och följt dig sedan 2009 ❤

Emma

Som andra har skrivit; du är bra precis som du är! Har alltid gillat din blogg och dina vloggar är alltid välgjorda och så roliga att kolla på.
Det är tungt emellanåt men du är aldrig ensam ❤️

Emma

Som andra har skrivit; du är bra precis som du är! Har alltid gillat din blogg och dina vloggar är alltid välgjorda och så roliga att kolla på.
Det är tungt emellanåt men du är aldrig ensam ❤️

A

Isabelle, jag har ett tips till dig. Försök anteckna när du känner som du gör. Om det börjar vid ägglossning och slutar i mensen dag 3-4 kan du lida av något som heter pmds, som pms fast värre. Det är något jag har haft och alltid trott att jag var deprimerad. Men man kan få tabletter mot det som hjälper ❤️ All lycka till dig

Svar: hejsan, och tack för tips! jag har dock aldrig haft pms (inte ens mensvärk) i hela mitt liv, och märker aldrig någon skillnad på mitt humör under mensen. så jag har svårt att tro att det skulle bero på det :/ kram! och detsamma ❤️
Isabelle strömberg

undefined

Be till gud det kommer hjälpa

undefined

Tacka gud varje dag för allt du har så kommer du få mer och må bättre :-)

Ottilia

Jag kämpar själv med samma tankar, så tänker inte skriva något varesig peppigt eller deppigt för jag vet att det sällan hjälper. Men du är inte ensam med att känna så, det suger att du behöver känna så. Det blir lätt så när omvärlden säger att tjejer ska se ut och vara på ett visst sätt. Men du är så modig som kan skriva om det, det är definitivt ett steg i rätt riktning!Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: