HUR SVÅRT SKA DET VARA?

"Att inneha rätten över sin egen kropp är den mest grundläggande förutsättningen för att kunna vara en fri och jämställd individ, och därmed ett villkor för demokrati och fred. När någon annan besitter makten att besluta över ens kropp, är det omöjligt att fullt ut kunna delta i samhället." - FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna.
 
vi lever i 2017. hur fan kan det ovanstående ens ifrågasättas? hur fan kan det ens diskuteras om huruvida en kvinna ska få göra abort eller inte om hon vill det? och om man nu varit "ung och dum" och slarvig med preventivmedel, och lyckats bli gravid av misstag, ska det då vara ett "straff" att behöva föda barnet? ska man behöva sätta ett liv till världen för att "lära sej en läxa"? vem kommer det hjälpa? vad kommer bli bättre? och ingen verkar bry sej om barnet i denna fråga. dessutom kan man bli gravid trots preventivmedel (som även ENDAST verkar vara kvinnans ansvar?). och om man blir gravid pga våldtäkt och ej vill föda våldtäktmannens barn, ska detta då vara ett undantag? och hur ska man ens kunna bevisa att man blivit gravid just pga en våldtäkt? detta är så jävla orimligt och obegripligt att jag sitter här och nästan sliter av mej håret.
 
jag har varit inne och läst lite bloggbevakning. hittade en kommentar ang detta ämne som var väldigt bra (eller ja MÅNGA kommentarer var väldigt bra):
 
"kan anti-abortmotståndarna snälla sluta tycka att barn är ett straff eller en läxa personer måste lära sig för att de ”varit dumma nog” att inte skydda sig? Barn förtjänar att komma till världen önskade. Inte komma till världen så att någon ska ”lära sig en läxa”."
cred till "L".
 
hur många oönskade barn finns det inte redan i världen, som ingen bryr sej om eller kan ta hand om? och att förbjuda aborter kommer inte hindra kvinnor från att göra det ändå. vad som kommer hända är att fler kvinnor riskerar att dö genom osäkra och illegala aborter hemma, alternativt att de åker utomlands och gör en.
 
har hela världen börjat backa bakåt i utvecklingen eller vad fan händer?
 
du äger din egen kropp.


Anna

Grymt inlägg!!

Mia - Träningsmamma

Så bra sagt!
Jag har själv gjort en abort och det är inte ett lätt beslut att ta och blir inte bättre av dessa idioter som går och predikar om anti abort och att de är mord och dylikt...

Sofia - bipolär och fd laestadian

Håller med fullständigt!

Emma

Exakt! Helt sjukt att vi ska behöva argumentera om rätten till våra egna kroppar.. hade det handlat om män så hade det inte ens varit en tvekan om saken.

Bea

Word!! Jag blev så himla glad när jag läste detta, kunde inte hålla med mer!!

F

Så jävla tydligt och bra!

Sofia

Well spoken! Att det ens är en diskussion är helt ofattbart..

Caroline

Jag håller med dig!

Men det "roliga" är att i grund och botten så är t.ex. våldtäkt ett brott.
Men så som man läser nästan dagligen. Så går runt 90% av våldtäktsmännen bestraffade.
Så mer eller mindre så kan man faktiskt säga att det ÄR LAGLIGT att våldta i Sverige. För mer än 50% av de får ju gå obestraffade.
Och det gör ju en ÄNNU mera frustrerad över... så som du säger att varför ska man behålla ett barn, om man blivit våldtagen??

Så våldtäkt har ju visas gång på gång, att det inte är brottsligt.
Medans abort på ett liv, som inte ens i det "riktiga livet" (utanför kroppen)... ska tydligen vara brottsligt att utföra??

Jag kan bara sammanfatta det som att samhället går baklänges. Och förfaller mer och mer för varje dag...

Ci

Håller med om vartenda ord du skriver här!

Anonym

Bra skrivet !!!!!!

Tove

Så bra!!! Får inte glömmas bort heller att det typ bara är kvinnan som ska "straffas" i dessa diskussionerna om motstod mot abort, sällan mannen som är PRECIS lika delaktig. Så bra att du tar upp detta och tar ställning! 💪🏻

Anna

Fantastiskt bra skrivet och riktigt bra (och viktigt) att du tar ställning till detta. Blev helt "wtf-vad-händer-med-folk" när jag såg vad en viss annan bloggare skrivit om detta ämne.

Hanna

Sjukt bra skrivet, håller helt med!

Anonym

Hej

undefined

Så viktigt inlägg och så bra skrivit!

T

Vilken annan bloggare är det som också skrivit om detta?

Anonym

Paow. Men hon representerar "abort är mord!"-lägret.

Bloggbevakning

Kul att du är inne hos oss! 😁😁😁😁

Tina

Att bli gravid är väl straff nog. Fyfan för att bära den vetskapen när barnet är oönskat. Man lär sig förhoppningsvis av misstaget redan där.
Och dessutom göra en abort.
Abort är inte lika behagligt som att äta godis.
Det är inget man gör för nöjets skull.

Det är så jäkla bra att det idag finns abort.
Hur kan någon ens vara emot det. Jag fattar inte.
Det är väl jättebra att människor som inte är redo. Inte kan av olila skäl, inte skaffar barn förrän de kan ge sitt barn ett bra liv.

Hur kan man vara emot att vilja ge ett barn ett bra liv?
Då bör man istället vara emot att ha sex, snarare än abort.

Michelle

Kunde inte heller vara tyst längre. Blir så arg. HELT RÄTT. Alla ska ha rätt att bestämma vad som är bäst för deras kropp, själ och hjärta.

Feminazism "Nej Tack!"

Att bestämma över sin kropp är inte samma sak som att bestämma över ett liv. Det är inte ens fel eller straff att en kvinna blir gravid då det är två som är med på det. "Att bli gravid är väl straff nog. Fyfan för att bära den vetskapen när barnet är oönskat." Va?
Om du inte vill ha barn finns det många sätt att hindra det här kommer några.
1. Sterilisera dig så slipper du både första, andra och tredje aborten.
2. Sluta ha sex så kommer ni inte bli gravida och ni kommer slippa att göra abort.
3. Om ni nu vill ha sex vilket ni har rätt till då alla äger sin egna kroppar bör ni skydda er så bra ni kan. Finns många saker som går att göra som innefattar sex där man inte blir gravid. Annars om ni vill ta risker låt killen köra med dubbla kondom.

Ni som inte vill ha barn och kan få det bör tänka på de som vill ha barn och inte kan få det. Kan inte de älska ert oönskade barn lika mycket som ni kunde ha gjort om ni önskade det?
Det som ni gör är inte att ni får kontroll över er kropp, det ni gör är att ni begär rätt att döda!

Emelie

Jag såg en jätte bra text på Facebook angående det här:

ska abort förbjudas så ska även pappor som lämnar gravida kvinnor och barn förbjudas..

Håller med dig helt med detta inlägget. Att ens behöva argumentera för det här nu, 2017 helt sinnessjukt.Tottie

Jag förstår inte heller hur detta ens kan vara något som diskuteras. HUR kan man vara emot rätten att få bestämma över sin egen kropp? Jag blir så förbannad.

Tess

Så sjukt att de som är emot aborter påstår sig värna liv, medan de totalt skiter i kvinnans liv. Det är inte riskfritt med graviditeter, det är inte riskfritt med förlossningar (och mer och mer riskfyllt blir det när förlossningsavdelningar läggs ner här och var i vårt land). Männen kan sticka och aldrig mer visa sig, de behöver inte heller "betala" socialt sett då män inte alls blir sedda som "dåliga" på samma vis som kvinnor. Det märks ju i den här debatten. Kvinnor som begår abort är "dåliga" tycker man. De är "mördare" enligt en del. Männen som bara drar däremot...? "Äsch de är män, de går inte att lita på." Suck! Varför är vi på väg att gå bakåt i utvecklingen? Varför ska en sådan sak fortfarande behövas kämpas för?

Den anonyme här ovan som tycker att man kan sterilisera sig, använda skydd etc. Varför ska det ansvaret falla på kvinnan? Männen kan gott sterilisera sig. Och skydd... finns inget 100%-igt än och t.ex. p-piller kan många kvinnor inte ta för att det är så kraftiga biverkningar. Hade män haft medicin med dessa biverkningar så hade man rekommenderat dem att sluta, men kvinnor ska tåla allt bara för att män vill doppa veken??? Och sluta ha sex? Det finns kvinnor som älskar sex, men även om en del kanske inte ser till kvinnors rätt så kan man ju undra då... män som vill ha sex... vilka ska de ha sex MED (om de är hetero) och kvinnor inte får ha sex när de är i fertil ålder om de inte vill ha barn just där och då? Suck...

undefined

Word! Går inte annat än att undra vad som händer med världen... Blir så arg.

Anonym

Alla bara talar om kvinnans rätt. Men barnets rätt då? Det får inte en chans att leva heller. Och säg inte att det inte är ett barn. Många gör abort så sent att det är ett litet utvecklat barn som föds, som andas och som ibland även skriker. Som lämnas där att dö. Så var är då barnets rätt över sitt liv?Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: