tankar om det övernaturliga och okända - aliens?

jag är ju otroligt intresserad av rymden, aliens och allt sånt där. allt det vi människor egentligen inte vet något om älskar jag att filosofera om, grubbla på och grotta ner mej i totalt. det okända. och här om dagen såg jag och min pojkvän en sjukt bra dokumentär på netflix. "extraordinary: the stan romanek story". den handlar om en mans upplevelser där han sägs ha haft kontakt med "aliens" eller vad man ska kalla det, och blivit bortförd vid flera tillfällen.
 
men hur många liknande storys har man inte redan hört? minst 100, och jag har tvivlat på varenda en av dom. men det som är så sjukt med just denna, och som ger mej gåshud över hela kroppen samtidigt som jag bara skriver detta, är att han under flera flera års tid har dokumenterat allt med videofilmer, ljudinspelningar, ritningar och foton, av helt oförklarliga händelser och föremål. allt detta får man ta del av i dokumentären. jag själv är sjuukt kritiskt till allt sånt här. jag vill tro, men kan bara inte. det mesta iallfall. jag är för realistisk på något sett. men under stora delar av denna dokumentär höll jag nästan andan, just för det kändes så äkta. vissa delar har jag fortfarande väldigt svårt att tro på, mest för att många av oss människor fungerar just så: det vi inte sett med egna ögon tror vi inte på, och kanske till och med inte ens då. vi vet och tror det vi lär oss, det staten tillåter i stort sett. samtidigt är det såklart bra att granska allt med kritiska ögon.
 
men vad skulle egentligen kunna vara konstigare än att du och jag kan tänka, minnas, se, känna, lyssna, prata och förstå varandra? att vi kan leva och röra oss med hjälp av en muskel som pumpar en röd vätska genom våra ådror, och en elektrisk fettklump i skallen som kan forma tankar, lagra minnen, skapa känslor och sända ut små signaler till resten av vår kropp? att vi kan skapa ett nytt liv, något som växer i en människas mage för att sedan födas? bara för att det är vår vardag, något som är nomaliserat så känns det självklart. men egentligen är ju hela livet helt trippat haha! ingenting känns egentligen omöjligt.
 
jag har själv varit med om en del oförklarliga saker. vissa skulle kanske kalla det övernaturligt, spöken eller liknande. kanske mest hjärnspöken, vem vet? jag vet inte riktigt vad jag tror när det kommer till övernaturliga saker. det känns så löjligt att tro på "spöken". aliens också för den delen. sånt finns väl bara på film? det är vad vi lärt oss iallafall. men jag känner samtidigt att de som tror på ett universum där vi på lilla jorden skulle vara de enda levande varelserna, mest är naiva. jorden är en liten prick i en oändlig rymd liksom. vem vet vad som finns där ute.
 
snubben i dokumentären pratar även om religion som ett sett för staten att kontrollera oss människor, att få oss att endast tänka och tro inom vissa ramar. vilket är ganska intressant.
 
haha okej jävlar vad vi svävar iväg här. jag skulle kunna gå på i evigheter om "glappet i evolutionen", pyramiderna och massa andra mysterier som folk tror att aliens har att göra med, för att dra detta ännu längre. men då blir inlägget plötsligt en lång bibel haha, kanske en annan gång. är det någon utav er som är likadana som jag, som också kan sitta sömnlös om nätterna och grubbla på vår existens och allt där till? vad är era tankar kring detta? och om det är någon fler som sett denna dokumentär, snälla säg vad ni tycker och tror!
 
 "across the sea of space, the stars are other suns"


Nin

Intressant, måste kolla! Om du gillar övernaturliga saker och aliens, bortförande osv så rekommenderar jag podden "Spöktimmen". Så intressant och man blir snabbt besatt och vill veta mer :)

wille

om jag får gissa så tror jag att chansen är 1 på miljarden att en teknisk civilisation uppstår om planeterna är slumpmässigt placerade kring stjärnorna, vilket skulle innebära 400 tekniska civilisationer i vår galax.. om man dessutom kan åka supersnabbt mellan solsystemen, vilket jag tror, så kryllar universum förmodligen av intelligent liv..

jag tror att alla världsreligioner är skrivna av aliens, och att de styr mänskligheten genom de slutna sällskapen, och att en stor militär konflikt tyvärr är planerad.. efter konflikten och obligatorisk chippning kommer de nog att avslöja att de finns.. förhoppningsvis kan vi bli respekterade

wille

kan du inte berätta vad för oförklarliga saker du varit med om?

Jw

Anledningen att jag skriver är att jag känner igen mig mycket i dig, har haft dessa funderingar länge. Rymden, univerum, livets uppkomst osv. Att allt skulle vara en slump vore inte logiskt. Så genialiskt skapat allting är, djur, natur och människan. Och när vi kommer till det övernaturliga, går det inte att ungå att det finns något vi inte kan se men något som har en stark påverkan på människan. Frågor som jag trodde jag aldrig skulle få svar på blev besvarade. Läs gärna på denhär hemsidan om du vill www.jw.org

Hanna

Jaa jag känner igen mig helt! Jag älskar rymden, universum, aliens och mystiken i att inte veta vad som finns där ute men en hunger av att vilja veta mer. Vissa perioder ligger jag och googlar och youtubar långt in på natten för allt det är så faschinerande.
Tack för tips på dokumentär, måste verkligen se 😃

Josefin

Sjukt spännande allt det där! Själv har jag en smått störd fascination av sasquatch/bigfoot. Haha! Tipsar om Utah Sasquatch, TimberGiantBigfoot och Impossible Visits på youtube!

Sofia

Intressant! Min kille (och lite jag också) är galet intresserade av denna typ av frågor. Pyramider, religion, kuben i Kaba, aliens, flat earth-theory, area 51, månlandningen. Intressant, men jag har mycket svårt att tro på det. Men vad säger att den verklighet vi känner till är korrekt? Maybe oxygen is a hallucinogen ;) Sjukt när man tänker på det.

Åsa

Jag tror/ söker svar inom dessa områden också. En sak som jag gjorde för ett par år sedan var att ta en kurs för att börja undersöka på riktigt vad jag tyckte. Kan rekommendera stjärnkursen på seven starts center på lilla Essingen i Stockholm. Där får man testa på det mesta för en billig peng! Har även skrivit om en del om mina tankarnpå min blogg som bara handlar om detta, dock uppdaterar jag inte så ofta

Julia Linnea

Jag tycker att det vore sjukt konstigt om vi var de enda intelligenta varelserna i universum, och att det vore naivt att tro det. Jag är kristen och tror alltså på en Gud, andar, änglar och demoner. Älskar också vetenskap och universum! Det är ju så himla coolt! Ett hett tips är filmen Interstellar om du inte sett den, är typ den bästa film jag sett! :O Om du är nyfiken på min religion så har jag en blogg om mitt liv och min tro :P xoxo

Anonym

OK med risk, att låta knäpp...


Men shit vilken syncronicitet! Har följt din blogg ganska länge,finner dig annorlunda och intressant (utan att jag ärsärskilt intresserad av mode, smink och selfies),alltså utan utan klar anledning besöker jag din blogg),men Inte fören den här veckan kom en tanke i mitt huvud att jag skulle skriva en kommentar till dig om att jag tror att du har en speciell relation till det andliga/paranormala/ det dolda eller vad du nu vill kalla det, men så tog du upp det själv.

Det finns fler som du, det finns en anledning att du fascineras av stjärnorna men det är du som får ta reds på det.

Anonym

Är också sjukt intresserad av sådant här!!! Älskar allt som har med det övernaturliga att göra. Det är inte realistisk att vi är ensamma i universum eller att vi människor och vår värld är "allt". Jag kan ofta bli riktigt provocerad när folk totalt avfärdar tron om att andra dimensioner och annat liv finns. VARFÖR skulle VI vara de enda? En väldigt naiv tanke kan jag tycka. Fortsätt skriv om detta snälla 😁

Erika

Så roligt att läsa att du också funderar på detta. Jag vill börja med att säga att du inte behöver haka upp dig på själva ordet "tro". Det känns som det blir onödigt mycket bråk gällande tro och inte tro när man använder de orden. Det blir som att man vänder ordet tro = jag VET. Man ingen kan veta säkert och därför är dessa bråk så onödiga.

Att vara open-minded innebär inte att man köper allting, men man förnekar det inte heller. X är alltså obestämt med andra ord. X behöver ju fler variabler för att kunna utlösas och fram tills dess behöver ett påstående varken vara sant eller falskt. Det är så vetenskap fungerar. Du behöver inte hänga upp dig på "tro" ordet. :)

Jag är precis som du jätteintresserad av allt vi inte vet och håller med dig. Eller fine, jag TROR ju faktiskt på att det finns mer än vi kan se, för allting är så storslaget och sjukt när man tänker efter, men jag stannar där och är istället öppet nyfiken på allt.

Vill rekommendera en Youtube-kanal till dig. Min favorit. "Strange Mysteries". Den tar upp alla såna här frågor! Ska absolut kolla på den dokumentären du nämnde nu också. Fortsätt gärna skriv om detta! :)

svatantrya

Jag har tänkt sådär sedan jag var liten. Tror jag var 8 år när jag frågade mamma om vi kanske inte var som "myrorna i glasburken" för någon annan. Snöar alldeles för lätt in på mysterier, aliens och konspirationsteorier. Ställer mig kritisk till mycket men samtidigt säger något inom mig att det är något vi inte vet, som någon annan vet. Det är ta mig tusan något som döljs. Eller ja, att NÅGOT hålls dolt är väl fakta. Men alla de där smågrejerna är delar av något större. Och då blir jag istället bitter och förbannad. Men jag försöker vända på det och se det som en chans att gå emot allt det där jag tror att människor gör för att vara onda och istället söka någon tröst och styrka i det mystiska där ute - för att göra gott och kämpa för sanning och rättvisa. Vi är alla en del av universum, något mer än gå i skola och jobba borde vi fan vara kapabla till.

Linnea

För ca 10 år sedan såg jag och en kompis ett fenomen på himlen som jag grubblat över sedan dess. En ljusprick som for fram och tillbaka över himlen. Den gjorde 90 graders vändingar bara sådär. Stod still för att i nästa sekund färdas i något som måste ha varit en otroligt hastighet mot nästa punkt. Dess färdlinje är svår att färklara, men det var inga mjuka "vägar" det tog utan snarare som att den färdades mellan olika knytpinkter över himlen. Raka stäckor till nästa punkt och sedan tvära vändingar till nästa... Tänk dig som man målar ut stjärntecken över himlen, så var dess färdlinje. Raka linjer från punkt till punkt med direkta vändingar. Jag har försökt söka på folk som upplevt liknande saker men inte hittat något. Ingen satelit, stjärna eller flygplan jag känner till klarar av de sicksackmönster eller den hastighet detta fenomen visade. Du som ändå verkar vara mer insatt i detta, har du hört om något liknande? Jag är inte mycket för övernaturliga saker och egentligen en sann kritiker, men denna händelse har fått mig att tvivla på mina egna teorier...

Anonym

Tycker du borde kolla på dokumentären thrive där de noga förklarar hur staten kontrollerat oss i alla tider (finns på yputube med svenska)

Anonym

Du som bloggar och vet hur mycket man kan manipulera foton och filmer, hur kan du inte se igenom den där skiten? Den är tyvärr ett skämt rakt igenom! Gå gärna in och läs lite recensioner på Imdb så förstår du kanske!

Anonym

Du som bloggar och vet hur mycket man kan manipulera foton och filmer, hur kan du inte se igenom den där skiten? Den är tyvärr ett skämt rakt igenom! Gå gärna in och läs lite recensioner på Imdb så förstår du kanske!Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: