if he puts his hands on you, cut them off

fan vad förbannad jag blir när jag läser om hur folk misstror linnéa claeson (aka @assholesonline), och påstår att hon skulle hitta på och överdriva sina berättelser om de sexuella trakasserier hon får stå ut med dagligen. min verklighet ser i stort sett exakt likadan ut som hennes, jag VET att hon talar sanning. att folk ens har mage att ställa sej frågan? ni kvinnor som ifrågasätter detta borde fan skämmas, det är just denna misstro som gör att många kvinnor inte anmäler våldtäckter och andra övergrepp. och att blamea offret är så sjukt äckligt, men tyvärr alldeles för vanligt. vi ska inte behöva anpassa oss, vi ska inte behöva stå ut med detta, vi ska inte bli misstrodda när vi delar våra historier. ska vi inte backa varandra och tillsammans stå upp mot män som tror att dom kan behandla kvinnor hur som helst?
 
jag är nervös och har ångest varje gång jag ska gå utanför dörren och t.ex ta tunnelbanan in till stan, eftersom jag VET att jag kommer bli utsatt för diverse sexuella trakasserier. och varje gång händer det. OCH HUR MYCKET SMINK JAG ÄN HAR ELLER VILKA KLÄDER JAG ÄN BÄR SÅ RÄTTFÄRDIGAR DET INTE MÄNNENS BETEENDE. det är aldrig offrets fel. jag ska få se ut exakt hur fan jag vill utan att behöva bli utsatt. tyvärr verkar vi ha en jävligt lång väg kvar. det är dags att öppna ögonen.
 
tack linnéa för att du tar fighten många kvinnor inte orkar eller vågar ta.
 


Sanna

Så bra inlägg! #GIRLPOWER ❤️❤️

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Så sant! Och folk förstår inte hur ont det gör att bli misstrodd. Har själv blivit våldtagen och att bli misstrodd om det gör svinont <3

Lotta

Håller med dig till fullo! Känns som det fortfarande är medeltid när offret straffas! Som kvinna är man inte till för att män skall ta sig friheter, man får se ut EXAKT hur som helst utan att dem skall svina sig. Gör man sig fin gör man väl det för sin egen skull och inte för mäns skull. Linnea Claesson är en modig tjej och superbra förebild! GIRLPOWER!!

Sofia

Patetiskt att folk sitter och påstår att hon ljuger bara för att de själva inte upplever samma saker.. Det hon tar upp och sprider vetskap om är dessutom lika jävla viktigt även om hon så skulle ljuga. För det händer, även om det inte händer alla i den utsträckningen.

Brandon Lee

Hmm,..om man skiljer sig från mängden är det priset man får betala, och faktum är, att man skiljer sig från mängden just för att man vill göra det.

Den delen av befolkningen, som har valt att anpassa sig efter "den allmänna smaken" har svårt att acceptera något annat än vad de representerar själv, dvs den allmänna smaken, de är rädda för allt som avviker från normen, och är därmed förprogrammerade att reagera på ett fientligt sätt.

Att man ska få se ut precis som man vill borde vara en självklarhet, men är det inte och lär aldrig bli det heller tex i en armhåla som Stockholm. Det är patetisk med småstäder som inbillar sig vara storstäder, och bebos av en samling bondlurkar som tro sig vara toleranta och civiliserade, men är i verkligheten rena motsatsen.

Borta i L.A där jag brukar vistas för det mesta, skulle varken du eller Linnéa bli utsatta för liknade behandling, utan ni skulle smälta in i stadsbilden,..jag tycker att hon ser skithäftig ut, måste vara på grund av att hon är från "Peking" precis som jag;-)

Ha det bra Isabelle.

Anonym

Så bra skrivet. Håller med dig till hundra procent. Jag har själv i princip aldrig smink men tycker det är självklart att det inte är du som ska behöva ändra på dig. Oavsett om vi ser olika ut eller lever olika liv så tycker jag att vi kvinnor ska hålla ihop och stötta varandra. Vi ska kunna se ut hur vi vill, det är inte det som är det relevanta!

undefined

Du har så rätt och är så klok! <3

Linn

Så bra skrivet,vi bör stötta varandra ännu mera i detta och förändra dig inte på grund av någon annan idiot. Du är fin som du är :) kram <3

axelina.johansson@gmail.com

Så fruktansvärt äckligt att skylla på offret som du säger och så hemskt att bli misstrodd speciellt inom detta ämne. Så bra skrivet!!Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: