isabelle bakar: fyllda kinderägg

bakery 4
jag bara måste få dela med mej av detta supersmarriga recept som jag och pojkvännen använde oss av igårkväll! J hade nämligen sett en video på facebook där någon gjorde fyllda kinderägg som såg sjukt goda ut. men eftersom det var en video, som han sedan inte återfann så vet jag inte vad dessa fyllda ägg egentligen kallas, men vi kan väl kalla dom "kinderägg på pinne fyllda med cheesecakeliknande smet och hackad choklad" haha! eller varför inte bara "drömfyllda kinderägg" eftersom det smakade som en jävla dröm! ni hittar receptet under bilden.
 
 
det du behöver är: 200g mascarpone, 2msk socker, 1tsk vaniljsocker, 3st kinderägg, 1dl grädde, 50gr choklad, 3st pinnar (vi använde matpinnar aka "kinapinnar" som vi bröt av haha, annars funkar det säkert med glasspinnar eller vad som helst).
 
1. börja med att försiktigt dela kinderäggen i två halvor och plocka ut leksaken. vi använde en kniv och "sågade" försiktigt runt hela kinderägget. det är väldigt lätt att det spricker.
2. finhacka chokladen.
3. häll vispgrädden i en skål och vispa den fluffig. blanda sedan ner socker, vaniljsocker, mascarpone och den hackade chokladen.
4. fyll ena halvan av ett kinderägg med smeten, lägg sedan dit pinnen som om det ska bli en glass liksom. fyll andra halvan av ägget och lägg ovanpå så att kinderägget blir "helt". gör likadant med alla tre ägg!
5. ställ in de fyllda kinderäggen i frysen någon timme. vi ställde dom i en sån ägghållare som hör till kylskåpet, funkade perfekt!
6. ta ut dom och NJUUUUUUT! jag kan lova er att jag slickade rent smetskålen också...
 


Anonym

Smaskens😛

J

Tack för receptet, jag måste absolut testa 😍😍😍

Caroline

Såg gott ut!

Anonym

Satan vad sugen jag blev nu, ska precis sova men snålvattnet började rinna när jag tänkte på de där... Fan!!

Sanna

Se jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!

Josefine

Herregud vad gott det lät, måste testa!

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Men gud i min himmel vad gott!Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: