SANNINGEN OM HUR JAG HAR MÅTT DEN SENASTE TIDEN...L

Känner igen mig mkt i det du beskriver, både om depression och det introverta. Sånt som hjälpt mig när jag varit låg, nere osv är att bara göra saker som "aktiverar" hjärnans "må-bra-centrum". I mitt fall vara ute mkt i naturen, bara vara med folk som lyfter ens mående osv. Gillar du att fiska/vara ute i naturen tror jag att det kan vara skönt att hyra en stuga vid nåt bra fiskevatten och bara vara ett tag, få saker är så lugnande som fiske.. :)
Eller prova nåt nytt som ger lite adrenalinpåslag, det kan också hjälpa. Tycker hur som helst att du är stark som är öppen med hur du mår, alla mår dåligt ibland och det är absolut inget att skämmas över eller ursäkta sig för.
Kramar och hoppas du mår bättre snart!

wille

Du kanske kan resa någonstans för att få inspiration och ladda batterierna? Det är svårt att "ta sig i kragen" om man känner sig nere.. Det känns som att du har större ambitioner än din nuvarande situation, det gäller väl bara att klura ut vad mer du vill göra här i livet.. Men du är ju snygg o fortfarande ung, du har många möjligheter.

Emma

Jag känner igen mig så mycket i det du säger.. Jag är deprimerad till och från och är dessutom introvert så har väldigt svårt för att komma ut och göra saker. Har inte många nära vänner heller.. Så jag kan inte komma med några bra tips eller råd för jag vet inte vad jag ska göra själv. Fundera vad du mår bra av att göra och gör det! Du är stark som vågar prata om sånt här! ❤️Stor kram till dig, du verkar vara en härlig och ärlig tjej! Jag bryr mig om dig, även om jag bara är en 23 årig tjej från blekinge som du inte känner. Kram! Det blir bättre!

C

Du beskriver verkligen så bra hur det är att vara deprimerad.
Du känns så otroligt ärlig.
Och jag känner verkligen igen mig i det du beskriver.

Kram på dig, hoppas du hittar tillbaka till din ork och din glädje.
Små, små steg framåt är också framåt. <3

Martina

Det kanske är dina p-piller som spökar? Depression/nedstämdhet är en väldigt vanlig biverkning..

J

Hej Isabelle. Aldrig läst din blogg innan men snubblade över din video och kände bara att jag ville skriva till dig. Jag känner igen mig till 100%, fast för mig har det gått mycket längre. Kan tyvärr inte komma med tips då jag inte hittat något som hjälper mig själv heller..
Men jag började kolla på dina andra videos på Youtube och du verkar fruktansvärt härlig! Jordnära, rolig, ärlig. Kan tycka att många andra inom sociala medier är "likadana", men du stod verkligen ut på ett bra sätt. Ville bara säga det. Hoppas verkligen att du får må bättre väldigt snart ❤

Anonym

Hade exakt som dig tills jag slutade med mina p-piller. Det gav mig ett helt nytt liv och min ångestklump i bröstet är borta! Hade ett uppehåll för några år sedan och började må bättre. Sedan började jag igen och en depression kom som ett brev på posten. Nu några år senare har jag fått tillbaka mitt liv igen. Fattar inte hur de där j*kla pillerna kan vara lagliga. Googla på ämnet så kommer du se att det finns fler som råkat ut för det. Annars - träning och gå till en psykolog är mitt bästa tips, du kommer få redskap hur du ska tackla din ångest och kommer få en stark kropp psykiskt och fysiskt som tar dig igenom detta ❤️❤️ Tror på dig Isabelle, massa kramar ❤️❤️ /Amanda

undefined

Jag känner med dig, har också spenderat mycket tid med att ligga på min säng, fångad av ångest och apati. Det är så himla bra att du kan prata om det, hoppas du känner att det gör gott även fast det är svårt. Du är inte ensam.

F

Fina du, hatar att du mår dåligt ❤ du kanske borde prata med någon? En psykolog som kan hjälpa dig komma underfund om varför du mår dåligt. Hjälpa dig bearbeta det som tär på dig. Hoppas det löser sig för dig, du verkar vara en underbar tjej med så mycket värme och jag hoppas du får bli lycklig snart. Ta hand om dig, Isabelle!

Helen

Styrkekramar till dig 💕

Sofia

Ser att du redan fått många bra tips i kommentarerna här. Försök hitta det som får dig att må bra. Åk till Östersund en längre period? Låna hem en hund som gör att du tvingas ut (även om det inte är svårt att gå ut och gå så ger det ändå lite uppstyrd tillvaro, ja du vet ju), sluta med p-piller (inte haft det sen 2012 och kommer aldrig börja med det igen fy fan), ut i naturen, gå till psykolog. Jag själv är 25 år och börjar få lite kris, så jag frågar mig varje dag vad som är viktigt i mitt liv och det får mig att må lite bättre när jag har en röd tråd. Hitta din röda tråd! Kram!

undefined

Går tyvärr inte att "rycka upp sig" :( gå och prata med en psykolog och det måste få ta den tid det tar! Hoppas du har en stödjande och förstående omgivning och som många här redan nämnt - gör sånt du mår bra av ! Kämpa !

J

Ser att många tipsar om du ska åka på semester, eller åka hem och vila. Det är jättebra att lyssna på sin kropp och ta det lugnt, men semester botar inte depression eller obalans i seratonin-nivåerna i huvudet.
Det är inte friskt att må så dåligt som du gör, medicin kan få dig i balans. De ger i sin tur möjligheter att jobba med en meningsfull vardag och välmående.
Sök till din vårdcentral så snart som möjligt, med medicin kan du väldigt snart må bättre.
kram

Caroline

Jag känner igen mig i generella drag utav det du säger.

Och känner själv förtillfället att jag mår liksom bra och dåligt på en och samma gång, mest bra men också... TOM.
Och jag antar och tror det att det är just en TOMHET du känner nu. Även fast du har en pojkvän, vänner och familj som älskar dig.

Men känner igen de dova depressionsymtomena, som du berättar om i videon. Och jag hoppas verkligen att de inte utvecklar sig till sådana depressioner du haft tidigare!

Jag förstår att du är omotiverad till att göra saker. Och kanske även vill stänga in dig ifrån omvärlden och människorna omkring dig. För det är SKÖNT att vara själv! Jag är sådan själv som behöver mycket egen tid för att må bra.
Nu vet inte hur det är för dig. Men du verkar vara sådan person som utåt sett är väldigt social, men inombords kanske behöver faktiskt vara mer för dig själv? Jag kan såklart ha fel! Men som jag sett ibland så har du och pojkvännen åt båt och sådant. Jag tror du "laddar batterierna" utav att vara i naturen och lugnet jag. Men... jag kan ha fel!

Men hursomhelst... även om du verkar helt av allt vilja låsa in dig själv. Så tror jag ändå att det kan vara bra för sig med någon form av miljöombyte.
Det kan vara det att du och pojkvännen drar till naturen och tar en picknick där.
Eller åker till någon utav era familjer och umgås med dem.
Eller varför inte resa någonstans, Sverige som utomlands...
MEN... det är även något som jag tänkte på därmed det, som på sätt och vis också går ihop med videon nu här.

Och det är det då du pratade om senast som du var i Italien. Redan då pratade du om att du kände dig mer eller mindre TOM, men att du samtidigt hade det roligt under resan.
Vilket ja, det svårt att säga samtidigt som jag tror att jag förstår hur du menar med det.
Att man liksom mår BRA, men samtidigt inte, men samtidigt så kan man "inte sätta fingret" på det heller... PRECIS som du själv säger i videon det också.
Vilket är också är något som folk borde förstå att det inte alltid måste finnas en självklar anledning till att man mår dåligt, är tom och kanske tom blir deprimerad.

Men hursomhelst... som jag skrev i meddelandet...
Försök med ett miljöombyte, natur i Sverige som utomlands.
Och försök att umgås med de personer som betyder mycket för dig...

Sedan så tycker jag att du ska få ta avstånd från bloggen så mycket du känner för. För din hälsa psykiskt som fysiskt är viktigare än bloggen och Youtube!

Ta hand om dig!

Konstnär Sandra Nobre

Vill bara krama om dig, ge dig styrka och kraft. Tycker att du är en sådan modig tjej som pratar öppet och ärligt om hur du mår och som kämpar för att behaga oss läsare och följare. Jag känner själv igen mig i det du beskriver i videon om prestationsångest och "ingen bra videodag" även om det inte är videos jag sysslar med utan konst. Jag fattar liksom vad du menar och vad du pratar om. Jag har också haft djupa depressioner tidigare i mitt liv.

Isabelle, en sak som jag lärt mig genom året är acceptans. Att acceptera mitt mående och att läget är som det är. Och att det är okej. Helt okej faktiskt. Och du, det här med sminket, jag vet och jag förstår att det är din grej och det respekterar jag. Du är så vacker med eller utan smink. Men för MIG som läsare behöver du inte sminka dig alls :)

Det finns en grej som heter "procrastination", när jag läste om det så ba.. men vafan det där är ju såå jag! Läs mer om det här: http://personligutvecklingnu.se/blogg/2016/01/det-basta-tipset-for-prokrastination

"don't let your want for perfection become procrastination", Älskar det citatet.

Vet inte riktigt vad jag vill säga med min kommentar. Men jag känner igen mig i det du beskriver och jag ville mest bara skicka styrkekramar och hälsa att jag tycker du är en fantastisk tjej, en oslipad diamant. Det finns nånting i dig.. Alltså okej det där lät creepy. Men Isabelle, gör ditt bästa och ta inte livet på för stort allvar.. Massa kramar!

Carolina Christensen

Fina fina Isabelle! Förstått att du inte går igenom en så bra period och att det mesta stressar upp dig och drar in dig i någon sorts ond cirkel just nu, när jag såg videon där du förklarar kring det så kände jag igen mig precis i det du berättade, och det verkar som att många andra också gör det.

Jag får ofta precis sådana perioder när jag under en längre tid är understimulerad, det verkar inte vara en bra kombination att vara både lat och rastlös samtidigt haha! Det är såklart fortfarande obearbetade teorier om hur och varför men jag tror starkt på att det är viktigt att ha saker att se fram emot och alltid ha små projekt för att hålla sig nyfiken, bli fascinerad eller ha saker att beundra.

Men just i ditt fall är det så viktigt att du är snäll emot dig själv och tar det ett steg i taget, eftersom du, precis som mig dras in i en ond cirkel av stress. Ge dig själv uppmuntran och beröm för de allra minsta framstegen för att få upp motivationen. Hela tiden. Börja där.

Du är en stor inspirationskälla för mig och har följt din blogg sedan starten, din blogg är den enda jag fortfarande läser haha!
Styrkekramar ♥

nivikka

what caroline christensen said!

elsker at du åbner op om dette isabelle

stå på <3

Ess

Det finns ett märkligt tankesätt bland vissa människor att "lyckopiller" bara maskerar grundorsaken till att man mår dåligt, vilket inte alltid är fallet. Såvida man inte har en sorg kring en speciell händelse handlar depression ofta om en kemisk obalans i hjärnan (bl.a. serotonin), som medicinskt är behandlingsbart tillsammans med terapi.
Jag var själv djupt nere för bara en månad sedan, och det förstärktes också av att jag drack väldigt mycket.
Efter medicinsk detox blev jag fri från mitt beroende och började därefter med sertralin, vilket har fungerat väldigt bra.
Istället för alienation och en konstant känsla av tomhet, har jag nu fått energi och kraft att börja jobba framåt med olika projekt.
Jag känner inte dig, och vet inte heller hur mycket du dricker, men ifrån min upplevelse så vet jag att alkohol förvärrar depression - lättnad kortsiktigt, men det tär än mer på hjärnans obalans på sikt.
Ta en vit månad och börja med en låg dos SSRI, det värsta som kan hända är att du inte känner någon märkbar förbättring.

Önskar dig all lycka, och jag lovar att det kommer att bli bättre!
Kram

undefined

HAr inte kollat videon än men förstår att den handlar om att du mår psykiskt dåligt,,,,det första jag tänker på är att du verkar inte ha något "vanligt" jobb där du tvingas ut ur din lägenhet och "tvingas" träffa människor. När jag är hemma för långa perioder utan nån direkt sysselsättning (jag vet att du har en blogg, men det är ju inte alltid så "socialt" och aktivt om du förstår hur jag menar) så tenderar jag att börja grotta ner mig för djupt i mina tankar o tillslut blir jag nedstämt, får ångest o får svårare att gå ut bland folk...tänker att det kanske vore bra för dig att skaffa dig ett deltidsjobb eller liknande där du verkligen trivs o där du r bekräftelse för den du är o det du presterar? Kanske är helt ute och cyklar men man kan behöva känna att man duger och klarar av saker ibland o att man gör skillnad för någon annan. Menar inte att klanka på det du gör idag, hoppas du förstår det, menar bara att du förmodligen skulle må bra av en förändring i vardagen.

Anonym

Tack för att du pratar öppet om det här det får en att känna sig mindre ensam ❤️

V.

Kram! <3

jullan

Känner igen det där så väl. Om jag får ge dig ett råd så är det att sluta med p-piller om du äter det.
Jag fick tillbaka mitt liv när jag slutade med mina. Efter år av nedstämdhet, inga känslor (mer än de uppenbara deprimerade känsorna) och låg energi så har jag nu haft mina två lyckligaste år i livet utan alla hormoner. Det var en jäkla bergochdalbana i 3 månader efter att jag slutat, då kroppen måste stabilisera sig. Men det är skönt att nu känna att de känslor jag har är MINA känslor och inte baserat på tilltagna hormoner. Hoppas du mår bättre snart. Du känns så äkta och fin som person. Skickar över lite ljus och energi! Kram på digNamn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: