var hos tandläkaren idag för första gången på flera år...

vet ni vad jag har gjort idag?? jag har varit hos tandläkaren, för första gången på kanske 3-4 år! är det något jag är livrädd för så är det just tandläkaren. finns det något obehagligare än när någon gräver i ens mun med vassa föremål? tror inte det! min pojkvän fick följa med och hålla mej i handen under tiden haha. jag har nog aldrig varit hos tandläkaren ensam, alla tidigare gånger har mamma fått följa med som moraliskt stöd, och nu har min pojkvän tagit över den rollen. och pga rädsla så har jag undvikit att gå till tandläkaren så länge jag bara kan, men jag har anat oråd den senaste tiden då det ilat lite och jag har till och med tyckt mej skymta ett hål... men aldrig trodde jag att det skulle vara så illa som det faktiskt var!! :( jag hade typ 4-5 hål (!!!!!!!) som jag måste laga, och jag ska tillbaks redan imorgonkväll för att fixa det första. och jag vill bara gråta! och det vill nog även min plånbok haha... fan! hur kunde det bli så här??
 
kanske har jag helt enkelt såna tänder som det lätt blir hål i? jag har redan lagat ett par stycken tidigare när jag var yngre, trots att jag då varit noga med att borsta tänderna och bara fick äta godis på lördagar. men det är annat än vad jag kan säga om de senaste åren tyvärr... fan vad mycket snacks jag ätit, och det har väl även hänt någon gång att man råkat somna utan att ens borstat gaddarna. jag skäms! och nu vet jag ju vad jag har att vänta... BORREN. men bäst att bara få det överstökat så fort som möjligt, sen ska jag aldrig någonsin glömma att borsta tänderna igen, eller äta godis!! (okej lögn). men kanske iallfall börja med tandtråd... det får bli ett nyårslöfte.
 
dock känns det tryggt med min tandläkare, anna, som var supertrevlig och jag blev bra omhändertagen. så det känns ändå okej. jag går till city dental för den som undrar!
 


Lea

Ush jag Hatar city dental. Dom e sjukt oproffisionella.

Svar: utveckla gärna. varför tycker du det?
Isabelle strömberg

Emelie, 22, blivande fru och mamma till Lilly

Åh, vad jobbigt med tandläkarskräck, men sjukt starkt av dej att ta tag i det och gå dit ändå! Själv älskar jag att gå till tandläkaren, jag tycker det är rätt mysigt att bli ompysslad, haha!! Blir så lugn i den där tandläkarstolen. Hoppas det blir bättre om du går dit lite oftare så du kan "inse" att det inte är så farligt <3

http://nouw.com/eamh/

wille

lycka till! dock så "hittar" privata tandläkare ibland fler hål än folktandvården eftersom ju fler hål de hittar, desto mer tjänar de..

Lars Gustafsson

Isabelle. Jag har en viss skräck för tandläkare. Men ibland så måste jag ändå besöka tandis

Linn Enberg

Förstår känslan hände mig när jag inte hade heller varit där på ett tag och hade två håll plus blödningar och tandsten. Det är nästan bättre att gå varje år betydligt mer värt än denna chocken så hoppas det går bra :)

Anonym

Tror att vissa har aggresivt saliv. Som fräter på tänderna typ. Vet inte hur det funkar.

Josefine

Modigt av dig ändå att gå dit! Och du kommer klara av att borra!

Sofia - bipolär och f.d laestadian

Jag tycker det är skönt att gå till tandis, som massage för munnen :D

Svar: haha jag har svårt att se bedövningssprutor och borrar som massage.. 😢
Isabelle strömberg

Emma

Usch, jag är också livrädd för tandläkaren! Får ångest bara av att tänka på att behöva gå dit. Men tycker det är bra att du tar tag i det, det är superviktigt att sköta om sina tänder då de ska hålla hela livet.

Vet att det finns olika typer av saliv, så vissa har jättelätt att få hål och andra (som jag) får jättelätt tandsten. Så de spelar inte så stor roll om man är jättenoga med tandborstning osv, för beroende på salivet så får vissa lättare hål eller tandsten ändå.

LYCKA TILL!! <3Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: