kör en "dry january"

hej hej hallå dagboken! eller ja, bloggen 😉 men det är ju som en liten dagbok ändå. och idag är det fredag, ska ni hitta på något skoj ikväll? jag sitter och redigerar en vlogg just nu faktiskt, och sedan har jag inga speciella planer. jag och pojkvännen har valt att ta en vit månad denna månad, och köra en "dry january" eller vad man nu än vill kalla det. utan en minsta droppe alkohol på en månad alltså! och detta mest för att typ "se vad som händer", alltså typ se om kroppen mår bättre, om man känner sej piggare eller så. och för att rensa ur kroppen från skit. inte för att vi dricker så mycket egentligen, det blir väl mest någon öl till maten och sådär. jag är ju i stort sett aldrig ute och festar och super mej redlös liksom, men det känns ändå som en liten utmaning eftersom man ju är van att kunna ta sej en bärs lite då och då, och detta borde ju göra gott för kroppen (och kanske även knoppen hehe). så vi får väl se hur det går! 😊 kanske något att testa även för er? vad säger ni, är ni på??


sabina

Inne på min typ 5e vita månad :) Har man inte problem med alkohol så är det inte så vårt att avstå :)

Svar: grattis! 😊 men vilken fördomsfull kommentar.. man behöver ju inte ha alkoholproblem bara för att man tycker om att ta ett glas ibland!
Isabelle strömberg

Anonym

Varit nästi till alkoholfri i 4 år 😁 tagit nåt glas vin och nån drink, men tror jag druckit ca 5 ggr på 4 år. Inte blivit full alltså. Inte varit meningen egentligen, bara blev så. Och nu tycker jag alkohol smakar äckligt för man varit utan så länge 😃

S

Grymt initiativ! Alkohol är bara skit :)

Anonym

Håller med. Jag har varit utan alkohol nu i 1 år och känner inget behov alls av det. Saknar inte smaken heller. Man vänjer sig. Man har problem om man inte kan avstå. Öl kan t ex ersättas med svagdricka som görs av liknande produkter osv. Vin och bubbel går att hittas jätte goda utan alkohol på systemet om man nu vill ha lite av smak och känsla.

Sabina

Mena absolut inte så! Klart man kan ta en bärs till maten ibland utan att ha problem! Ber om ursäkt om du tog kommentaren fel!:)

Isabelle

Var som du van vid att ta ett glas vin till maten på helgen, en drink efter maten när man väl åt ute etc innan. Däremot så märker jag tydligt hur mycket bättre min kropp mår sen jag tog bort allt sådant. Dricker kanske 4-5ggr på ett år? Mest för att jag jobbar så många helger & kvällar i perioder så då känns det liksom inte värt när jag vet att dansen/träningen blir lidande dagen efter (orkar inte lika mycket etc). Är van vid att vara ganska aktiv och killen också, han gymmar 5-6 dagar/vecka och spelar massa sporter utöver det. Jag gymmar väl en 3ggr/vecka med en massa dansträningar på det :) Kroppen mår verkligen sö mycket bättte! Enda gången det är svårt är när det är sommar, strålande sol och allt man vill ha är ett glas rosé... haha! /Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: