hjälp! mina händer är så torra att dom spricker?

heej på er! hoppas ni mår bra, jag mår helt okej! har ju som sagt hamnat i en liten svacka men det känns som att jag är på väg upp igen. men nu till något helt annat, vi går rakt på sak! jag har nämligen haft OTROLIGT torra händer de senaste 3-4 dagarna, alltså dom har varit så torra att dom spricker och känns sträva som rivjärn, trots att jag smörjt in mej som en galning med body butter och handkrämer. brun utan solen har flagnat också, vilket gör att det hela ser mycket värre ut. så just nu är jag helt orange/vit spräcklig på ena handen haha... inte så snyggt direkt. så hjälp mej, vad kan jag göra? tror ni att det skulle funka att typ lägga en vanlig ansiktsmask på händerna för att återfukta? eller ska jag köpa en såndär handmask, funkar dom? eller ska jag bara fortsätta att smörja och hoppas på att det blir bättre? min hud blir alltid extra torr under vintern och när det är kallt ute, speciellt på händerna. men nu är dom väl i det allra torraste laget haha... :(
 
mmmm denna luktar förresten sjukt gott! köpte den någon gång innan jul.


en till torris

Torrborsta innan du duschar och använd duscholja istället för tvål!

Elin

Prova med Decubal, finns på apoteket :)

Anonym

Prova locobase repar, finns på apoteket😊

Tina

Oftast får man väl nariga händer av att man gått ut trots att händerna inte är helt torra. Om du kanske slarvat med torkningen efter tvättar händerna.
Läs även innehållsförteckningen på dina krämer som du använder. Många krämer innehåller mycket vatten, vilket blir samma resultat som mitt första exempel om du går ut med nysmorda händer. Skippa krämer med mycket vatten :)
Lycka till.

Anonym

Får också jättetorra händer på vintern 😑 Och det blir ju inte direkt bättre av att jag har bacillskräck och tvättar händerna en gång var femte minut. Du kanske kan testa att tvätta händerna med tvål mer sällan, och återfukta efter varje gång

Fanny

Känner igen mig. man får helt enkelt bära med sig hudkräm hela tiden

Pia

Drick mer vatten och använd inte krämer med perfym. Prova också att smörja händerna med vaselin och plasta in dom plastfolie man har i köket (minns inte vad det heter:l).

Emelie

Jag fick oxå sjukt torra händer när jag åt en medicin mot acne för några år sen. Det tipset jag fick då var att smörja in händerna med någon riktigt fet kräm,tex vaselin,idomin eller locobase och sen ta på sig bomullsvantar. Bomullsvantarna jag använde köpte jag på apoteket. Jag brukade smörja in händerna och ta på mig vantarna innan jag skulle gå och lägga mig och sen sova med dom. Va en liten ovan känsla att sova med vantar haha! Men de funkade! :) Se till oxå att den krämen du smörjer in dig med är parfymfri! :) Lycka till!

Bea

Jag har så torra händer att dom spricker och blöder etc, den bästa krämen jag testat hittills är den norska handkrämen från neutrogena. :)

Emmy

det finns ett par speciella vantar på skincity.se att köpa som man kan sova med :) en jättebra handkräm är clarins hand & nail treatment :)

Hanna

Brukar alltid smörja in mina händer med mandelolja och handkräm innan jag går och lägger mig. För extra effekt sov med fingervantar, så kapslas det fuktgivande "in" :-)

J

Två ord: Locobase Repair.

Maria

Är det ett riktigt bekymmer för dig så jam du ju ta kontakt med en läkare så du får en riktig kortison kräm. Annats kan jag tipsa om handkräm från Neutrogena, jag själv lider av torrexem på mina händer och denna gav mig mjuka hela händer på 1 vecka. Fen har en norsk flaska på förpackningen.

Ett tips till din blogg, goggla på responsiv hemsida, så kan du få hjälp med att koda så du får en sida som ändrar storlek efter läsaren skärm. :)

Svar: jag har redan kortisonsalva hemma för mina allergieksem, så kanske ska testa att smörja händerna med den då! eller testa den salvan du tipsade om, tack 😄 jag har lagt in en kod som ska anpassa bloggen efter mobiltelefoner.. ser den konstig ut på din skärm? vilken skärm använder du (mobil, dator, ipad?) kramar
Isabelle Strömberg

Hudterapeut

Hej,
Vaselin är ingenting som kommer hjälpa dig, då det är vattenbaserat.
Det absolut viktigaste just nu är att du skrubbar händerna, gärna med en oljebaserad skrubb. Huden på händerna är inte superkänslig så ta en rejäl skrubb. Olja, honung och socker är en bra kombination om man inte vill köpa.
Torka händerna helt torra och återfukta ordentligt! Helst inte med kortison då även det har en uttorkande effekt. Hemp hand protect från the body shop är den absolut bästa jag provat. Sov gärna med den, ett rejält lager och på med bomullshandskar. Smörj regelbundet under dagen så ska du se att det kommer bli bra snart.

Linn

Som alla andra säger med handskar.
Ta en handsalva sätt på plasthandskar SEDAN nå fingervantar, typ bomullshandskar över. Då stänger du in salvan mer och ger även värme. Blir som en inpackning.
Funkar samma med fötter-fet salva, plastpåse å sedan raggisar :)

Erika

Har testat mycket genom åren och det bästa för både läppar och händer är Decubal på liten tub för läppar och torra områden tub som finns att köpa på apoteket. Det är bivax och lanolin. Folk runtom mig tycker den är fantastisk och mycket bättre än många andra cerat och krämer. Jobbar som konditor och tvättar händerna jämt och denna räddar mig!

Lycka till, hoppas du hittar något som fungerar i kommentarerna.

Jolina

Kokosolja brukar kunna hjälpa tycker jag iallafall!! känns naturligt också så det är extra bra tycker jag :D

Hanna

Jag använder Mary kay's "Satin hands" som är en skrubb och två krämer. Det är riktigt bra! Jobbar som kock och tvättar händerna hela tiden samt använder handsprit flera ggr per dag och mina händer var alltid torra förut men sen jag började använda Satin hands så har det blivit så mycket bättre!Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: