no more mr.grey

kan vi snälla bara ta och diskutera dessa "fifty shades of grey"-filmerna lite snabbt. vad tycker ni om dom? själv har jag inte sett en enda, och kommer antagligen aldrig att göra det heller. jag kan typ inte tänka mej något värre och mer obekvämt än att sitta instängd i en biosalong och kolla på "mjukporr" tillsammans med ett hundratal andra människor. jag klarar knappt av att se kysscener i filmer utan att börja vrida på mej för att jag på något sett tycker att det känns obekvämt att kolla på, ännu värre med sexscener haha. oavsett vem jag kollar på filmen med. vet faktiskt inte varför det är så? sedan är jag inte så mycket för klyschig romantik heller. jag får nästan spykänslor när det blir för mycket känslor, romantik och orealistisk kärlek i filmer haha. får ännu mer spykänslor av alla dessa vuxna kvinnor som blir som helt förtrollade och skriver att dom drömmer om att hitta sin egen "mr.grey" och sånt trams. lägg av bara, haha. är jag för känslokall? och framförallt, är jag ENSAM om att känna så här?
 
nu har jag ju som sagt själv inte sett filmerna (eller läst böckerna för den delen), så jag kanske inte borde uttala mej så mycket. men jag har läst några små debatter om huruvida "mr.grey" i själva verket är en kontrollerande man med våldtäktsdrömmar, som misshandlar sin tjej och att relationen är destruktiv. men han har ju pengar, right? DÅ ÄR ALLT OKEJ :):):)) undrar hur det hade sett ut annars, och hur många kvinnor som hade suktat efter honom om han inte var rik? antagligen inte ens hälften så många. det får jag också lite spykänslor av faktiskt. så nja, jag känner väl mest att detta inte är någonting för mej haha. vill jag kolla på snusk med män som dominerar kvinnor så kan jag väl bara googla mej fram till första bästa porrsida istället? men jag kanske bara är okänslig och bitter, vad vet jag 😉 berätta gärna vad ni tycker!
 


Mathilda

Håller med dig fullständigt, läst två av böckerna. Tycker inte dom var så bra..... :)

Linda

Jag håller helt med dig! Och jag tycker att fifty shades of grey filmerna är riktigt dåliga..då jag inte heller gillar filmer som blir för klyschigt men också obehagliga då Mr Grey som sagt är väldigt kontrollerande och manipulativ:/ och jag håller med om att om han hade varit fattig så hade säkerligen många människor inte tyckt att det hade varit intressant alls..:/ och jag gillar inte heller skådespelarna haha:)

sabina

Håller helt och hållet med dig! Har aldrig heller tittat på filmerna eller ens läst böckerna, kommer aldrig hända haha.. Spyr

Sara - Aldrig mer över 100kg

Jag har inte sett böckerna eller filmerna, inget jag skulle vilja heller känns det som. Finns inget som lockar alls faktiskt. Fast jag är ju mer en potterhead så :P


Nu har jag minus 40kg på mitt viktkonto!
Ta gärna en titt hos mig:
http://saraabrahamsson.se/

Anonym

Håller med dig. Hemskt att romantisera mäns våld mot kvinnor. Som när man gick i grundskolan "men han gillar ju diiig, ta det som en komplimaang."

Hej

Älskar när du skriver lite längre texter om dina tankar och sådär. Du har alltid så sunda åsikter och verkar vara väldigt klok.

sophie

jag har sett en av filmerna och den var bra :)

Sandra

Hahaha!! Jag håller med dig till 100%!! Usch, jag blir så äcklad av Mr. Grey och allt fjantas omkring det!tycker annars heller inte om "romantiska" filmer, bläää!!!!

Isabella

Håller med dig till 100%. Har varken läst böckerna eller sett filmerna och det är inte något jag vill göra. Förstår mig inte på människor som frivilligt vill sitta i en biosalong med massa främlingar och kolla på porr och bli lite småkåta.

Håller även med om att det endast är för att ”Mr Grey” är rik som tjejer tycker det är så sexigt och upphetsande. Precis som du har jag bara hört och läst om filmen och det verkar utan tvekan vara ett otroligt destruktivt förhållande. Det värsta är ju att filmen ”visar” för dagens barn och ungdomar att det är okej att bete sig så i ett förhållande

Isabelle

Jag håller me dig ! Jag har varken läst böckerna lr sett filmerna åh tänker inte göra d helr ! Helt ointressant

Anonym

BÄSTA ISABELLE ❤ LOVE U

Johanna

Håller med varenda ord!

Julia

Haha du är inte ensam! Jag typ spyr på över romantiska saker, typ köpa nalle med i love you på och posta bild på insta/fb med text "mushi mushigull gull du är mitt allt älskling putte nutte" eller se folk hångla på bussen och sånt haha. Skulle nog till och med bli lite cringy om någon gick ned på knä för att fria med typ rosor utspridda... Jag ogillar till och med att få blommor och sånt! Och jag är precis som du med kyss/sex scener i filmer också, vill typ bara kolla bort haha! Gud jag låter så känslokall nu hör jag men det är jag ju inte ;D

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag håller verkligen med dig! Jag har bara sett delar av filmen och bara av det lilla blir jag illamående. Jag tycker det är sjukt att romantisera mäns våld mot kvinnor på detta sättet och hur synd det egentligen är om honom. Det får ju unga tjejer att tro att de ska träffa en bad boy och kunna förändra honom till drömprinsen, vilket väldigt sällan händer.

Som du skriver så är det ju okej enligt folk för att han har makt och pengar. Hade han däremot varit en fattig, hemlös man i en husvagn som rotar i soporna efter mat så hade han varit ett psycho istället. Hans beteende är inte något att romantisera för vi kämpar ju dagligen med att få en bättre kvinnosyn och vi kämpar ju dagligen med att män ska sluta behandla oss som skräp, ändå höjs de här filmerna till skyarna. Hur ska vi göra förändringar när vi ständigt matas med mäns våld mot kvinnor och när det börjar romantiseras och bli drömbilden av ett förhållande?

Bra skrivet som sagt, glad för att du tog upp detta! <3

Anonym

Va har du för läppenna/läppstift på bilden? =)

Svar: velvet matte lipstick från NYX i färgen ”duchess” 😘
Isabelle Strömberg

wille

de filmerna är nog för tjejer som tänder på dominanssex

Sofia

Först och främst så ska man (inte riktat specifikt mot dig Isabelle, utan mot folk i kommentarsfältet och folk överlag) läsa böckerna och se filmerna och bilda sig en egen uppfattning. Det finns en anledning till att berättelsen har blivit så omåttligt populär och en riktig succé. Helt enkelt för att kvinnor tycker om den här sortens historier. Det är lite som Twilight-berättelsen, fast lite vuxnare. Man kan försöka undertrycka betydelsen av en manlig man, men det är det som tjejer och kvinnor (inte alla) attraheras av, och när många berättelser nuförtiden inte tar upp det, så blir det en hype när det kommer någon som vågar skriva det som många tycker. Det är min teori.

Sedan kan jag säga att böckerna är galet mycket bättre än filmerna, och att jag _inte_ rekommenderar att se filmerna på bio. Borde vara typ 25-årsgräns på den på bio, för maken till fnitter och ljudlig publik (no kebabs mentioned) har jag aldrig sett.

Johanna

Tycker det dessutom är märkligt att tjejer tar med sina pojkvänner på den filmen.
1. Tilltalar den ens killar?
2. Sitta och sukta över någon annans kille/förhållande bredvid sin kille? Känns bara konstigt...

Fanny

Håller helt med dig. Har varken läst böckerna eller sett filmerna och de lockar inte ett dugg. Så sjukt att biofilmerna har premiär lagom till alla hjärtans dag också, som om det vore romantiskt att se den tillsammans med sin kille/tjej? Jag fattar iaf inte grejen.

livingdoll.blogg.no

Håller inte alls med. Fifty shades of Grey handlar inte om att någon rik kille gillar våldtäkt, utan om en tjej som blir kär i en kille som vid första ögonkastet verkar ha allt: pengar, populäritet, utseende..

Sen blir hon känd med killen och lär känna vem han är bakom sitt image. Han berätter för henne att han inte är redo för en flickvän, att han aldrig haft det, för han tror han är för fucked up till att öppna sig för någon, lita på någon och ge henne den romantik och kärlek som hon söker. Han berätter från första dejten att nej, han är inte dendär romantiska princen på den vita hästen, men att han är sexuellt attraherad av henne.

Sen har vi tjejen som aldrig haft sex, aldrig haft pojkvän, och som drömmar om att hitta mr. right.

Dessa två människor inngår en deal: hon ska försöka ge honom det han vill ha, men då måste också han försöka ge henne det hon vill ha.

Medans Ana tappar sin oskuld och blir mer och mer sexuellt öppen tsm Christian, blir Christian mer och mer emotionellt öppen tsm Ana. Tillsammans hittar dom en balans som kan fungera om båda verkligen vill, orkar och vågar.

Det är inte någon bok om våldtäkt, utan om att testa sina gränser sexuellt och emotionellt. :)Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: