mother nature is broken

brr! nu är hösten verkligen här med blåst, regn och rusk. och hela lägenheten är iskall, trots att jag vridit på alla elementen. men jag tycker ändå att det är mysigt! speciellt med tanke på hur mycket jag klagade på värmen i somras, så kommer jag verkligen försöka att omfamna denna kylan haha. för ärligt talat så fryser jag hellre alla dagar i veckan än att svettas. och jag tycker ju att dessa sista månaderna på året är så härliga och mysiga! det känns ju nästan som att man får en hel månad av halloween, och senare en hel månad av jul, haha! två av mina favorithögtider! kan det bli bättre? och jag hamnar verkligen i ett helt annat "mode" under denna halvan av året. jag mår bättre mentalt och känner mej mer som mej själv, av någon konstig anledning. när jag var yngre så brukade det dock vara tvärt om, och "vinterdepression" var ett uttryck jag slängde med.
 
förresten så såg jag att snön tydligen redan kommit i vissa delar av landet? min mamma skickade en bild på snapchat från östersund, där det redan låg ett tjockt snötäcke över marken. fast det kanske är normalt vid den här tiden på året? jag minns inte ens hur det "brukar" eller "ska" vara eftersom att de senaste åren har varit totalt kaos när det kommer till årstiderna. jag känner mej faktiskt lite orolig inför denna vinter, med tanke på hur extrem den förra blev. även denna sommar var ju väldigt extrem, och jag är rädd att det bara kommer gå utför nu och bli värre för varje år som går. mother nature is broken 💔
 
kofta från chiquelle.MAKEUP TUTORIAL: GLAM CLOWN/JOKER | HALLOWEEN

 hundvänliga restauranger i stockholm

här sitter jag lite snopet, och skulle egentligen ha spelat in en video vid det här laget som ska publiceras i helgen.. men medan jag föreberedde inför videon så insåg jag att jag har glömt min sminknecessär (som är väldigt nödvändig inför videon) i min pojkväns ryggsäck sedan vi var ute med hans familj i onsdags.... och han är alltså på jobbet. och har ryggsäcken med sej. så jag måste helt enkelt vänta tills han slutat jobbet innan jag kan börja filma videon.... typiskt min otur!
 
men så länge kan jag ju berätta lite mer om onsdagen! som jag skrev i mitt förra inlägg så drog vi hela gänget ut på en liten utflykt med vovvarna, och vi ville bland annat gå till någon bar/restaurang där man får ta med sej hundarna in. och vi hittade två ställen på söder som vi besökte och som jag kan tipsa er om! det ena stället heter "hemma hos kaj" och ligger i hammarby sjöstad. supermysigt ställe med god mat. där stannade vi och käkade lunch, och på vägen till vårt bord så möttes vi av flera söta hundar som andra gäster hade tagit med sej! och lite senare på kvällen gick vi till en bar som heter "brewdog" där vi satte oss och drack ett par öl var. stället var helt okej, dock lite trångt och hundarna fick bara befinna sej i en viss del av lokalen. och tyvärr så var vi dom enda gästerna med hundar där just då, så det blev alltså ingen sötis-spaning för min del :( haha!
 
har ni tips på flera bra hundvänliga restauranger i stockholm så kommentera gärna!
 pojkvännens familj på besök + cosmos har fått en kompis!

hahaha hur söt är inte den här bilden?? cosmos har fått sin första riktiga hund-kompis!! pojkvännens familj = hans mamma, pappa, lillebror och hans tjej + vovven är här i stockholm på besök i ett par dagar, och cosmos har fått leka med sin.... faster(??) haha! så himla gulligt! han är ju så sjukt liten i jämförelse och det skulle väl bara räcka med ett litet felsteg så blir han platt som en pannkaka, men jinn (som J's familjs hund heter) är väldigt snäll och försiktig. hon är ju trots allt en gammal tant på ca 10 år!
 
nu tänkte vi ge oss ut på äventyr med hundarna, och vi tänkte bland annat försöka hitta någon "hund-bar" idag, där man får ta med sej hundarna in i baren och kanske till och med köpa "hund-öl" eller något sånt roligt! men vi börjar med en promenad in till gamla stan 😊
 en höstoutfit 🎃

heej på er! hoppas ni haft en bra start på veckan. jag kom precis hem efter en liten promenad med cosmos. jag håller på att koppelträna honom eftersom att vi mest haft honom lös på utegården utanför lägenheten och i skogen, men han har blivit lite för busig och lite för snabb nu för att jag ska våga låta honom springa lös haha... men han är faktiskt duktig på att gå i koppel! det är bara själva toa-biten som han måste vänja sej vid då han helst inte går på toa (iallfall inte gör "nummer två") när han är kopplad. då vill han ju gärna springa iväg en bit och vara ifred haha. man han vänjer sej nog snart! förresten så har han blivit jätteduktig på inkallning och han har redan lärt sej att sitta på kommando 🐶💕
 
kul förresten att ni gillade min halloween smink tutorial! 😍 jag tänkte faktiskt filma en till i veckan, sen vet jag inte om det blir fler... vad tycker ni? skulle ni vilja se fler halloween tutorials från mej? och isåfall, vilka typ av sminkningar?
 
/ kofta och byxor från chiquelle /