cosmos har fått en flickvän!

Hallå där! Hoppas allt är bra med er! Jag ville främst kika in här för att berätta en rolig nyhet angående lilla Cosmos, som inte är så liten längre! Han har nämligen blivit en man, och fått sin första flickvän och kanske även snart blir pappa! 😍 En kompis chihuahua som är en tik har nyligen löpt, och vi har under en längre tid planerat att försöka para Cosmos med henne. Och när dom möttes var det verkligen kärlek vid första ögonkastet, och Cosmos fick även sova över där inatt tillsammans med lilla Muffin som hon heter. Jag hämtade honom precis och han verkar vara hur glad och nöjd som helst! Dock lite trött, så jag gissar att dom inte sovit så mycket under natten haha! Så om några veckor får vi se om dom lyckats skapa några valpar tillsammans. Kommer inte kunna hantera the cuteness 😭❤️
 
PS. Om nästan exakt en månad fyller Cosmos 1 år! Den 9:e juli 🎈
 


Jane

Trist att ni inte följer skk:s regler och avelspolicy.. Man skall ju undersöka knäleder (när de är minst 12 mån) tex.

Så Cosmos är inte reggad?

Det är så oerhört tråkigt att man inte hälsoundersöker innan man ger in sig på avel, som är så mycket mer än att bara få söta valpar.

Kan du berätta lite hur du, eller ni, tänker?

Mvh en uppfödare som följer skk:s regler.


Nilla

Cosmos är bedårande söt och nästan identisk min tidigare hund, även det en liten chihuahua. Jag ber dig att ta åt dig av det Jane skriver. Har tyvärrdålig erfarenhet då min hund var oregistrerad och väldigt sjuklig under hela sitt alltför korta liv. Han och jag kämpade på i 7 år innan hans hjärta till slut inte orkade längre. Skaffat en ny hund och för mig var set självklart att denna gång köpa av en seriös uppfödare med registrerade valpar.

Anonym

Så himla söta! 😍

Anna

Vore så himla fint å kul att läsa om hur du och Micke blev ihop samt en uppdatering om ditt liv just nu! Saknar dig på youtube och tror du och Micke skulle vara en riktigt fint youtube-par att följa!

Kram från läsare

Emma

Varför avla när det finns så många hemlösa hundar som behöver ett hem?

Anonym

Hoppas du tar åt dig vad Jane skriver. Finns inge värre än köksavel

Sofia

Det finns en poäng i att vara seriös med sin hundavel. Jag vill dock hävda att man kan vara seriös utan att ha stamtavla. Mina tre valpar blev åtta veckor i onsdags och två av dem ska i helgen flytta till sina nya fantastiska ägare. Renrasiga långhåriga chihuahuaor, men utan stamtavla. Lycka till och det är en fantastisk tid med mycket jobb som väntar.

Jane

En hund utan stamtavla klassas som blandras. Om man nu vill vara seriös så varför inte vara det då? ”Backyardbreeding” är inte seriös avel på nåt sätt! Det finns ju en orsak till att man har en del regler man ska följa om man ska avla seriöst! Det går tex inte att para utan att man hälsoundersökt, eller para sin tik för ofta osv.. Eller ja, det går ju, men då ingen stamtavla = inga garantier !

Sofia, kollade du ögonen och knälederna? Om inte, så är du inte en seriös uppfödare alls.

Förlåt hårda tonen, jag tror inte att folk på flit (iaf inte alla..) vill gynna oseriös avel eller att hundarna far illa, har bara sett så mycket negativt kring detta... 😔

Emelie

Hur lång är du och hur mycket väger du ?? Du har verkligen dröm kroppen och modell matrial !

Ellen

Underbart med valpar osv. Men som flera skriver - fundera en gång till! Det finns så många oseriösa uppfödare = sjuka hundar som inte kommer få växa upp och bi gamla. Många tvingas att avlivas, antingen pga hjärtfel eller fel i kroppen som inte kommer hjälpas med operationer.

Anonym

Lika väl som att man inte paret en 1 årig tik, ska man intr göra det med en hane heller ...

Sofie

Men lägg aaaaav! Vilka små sötbollar! <3 Man smälter ju!

Karinas sida om smslån på helgen

Herregud så söta! Hoppas vi kommer få följa det här ofta! :) Mkt film tack! :)

Madeleine

En liten varning bara. Jag köpte min hund av en icke-reggad uppfödare som sysslade med köksavel. Allt såg jättefint ut - tills han blev 3 år. Artros i båda frambenen, grå starr (betalade 30k för att byta linser på båda ögonen), problem med tarmarna. Han blir snart 7 och fick starr redan när han var 3 år.
Valpar är ursöta, men har inte alla kontroller gjorts så är det smart att iaf vänta tills man vet allt. Var ung och dum som köpte en köksavelshund, hade det varit idag hade jag köpt en reggad av uppfödare. Tur i oturen att han hamnade hos mig som kan betala för alla vetbesök, men hamnar valpen hos någon som inte har möjlighet slutar det ju ofta tyvärr med avlivning...

M

Ser fram emot att anmäla er till Länsstyrelsen då tiken är för ung för att avlas på. Snacka om djurplågeri!!!

Svar: Cosmos (min hund) är en hane och tiken är inte alls för ung för att avlas på :) Skaffa ett liv.
Isabelle StrömbergNamn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Stalker?

Din Kommentar: